LA PRECAMPANYA DEL 27-S

'Units guanyem. Plantem cara', eslògan del PP per al 27-S

Albiol presentarà un recurs perquè se suspengui la retransmissió de la Via Lliure

El candidat del PPC al 27-S, Xavier García Albiol, presenta el seu lema de campanya.

El candidat del PPC al 27-S, Xavier García Albiol, presenta el seu lema de campanya. / RICARD FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / BARCELONA

'Units guanyem. Plantem cara' serà l'eslògan principal de la campanya del PP català i del seu cap de llista, Xavier García Albiol, de cara a les eleccions del 27-S. El lema, ajustat al perfil dur del candidat, eleva el to del cartell que els populars van presentar el 2012 ('Catalunya, sí. Espanya també') i exhibeix contundència en la seva segona frase amb l'objectiu de dirigir-se al votant més refractari a la independència.

Albiol ha presentat aquest dilluns la nova imatge electoral a l'Hotel Grand Marina de Barcelona, on ha subratllat que "l'eslògan s'entén perfectament" i ha dedicat diversos minuts a subratllar la importància del "plantem cara". "És un plantem cara a la gent que vol trencar la convivència" amb el projecte independentista. "És un plantem cara que significa no fugir i arrencar a córrer cap a Madrid", ha arrodonit, en un nou atac a Albert Rivera per renunciar a liderar Ciutadans el 27-S i centrar-se en la carrera a la Moncloa. També ha afirmat que ell exhibeix compromís mentre altres "es queden en terra de ningú", en una al·lusió velada al PSC i a Catalunya Sí que es Pot.

Notícies relacionades

En la roda de premsa, Albiol ha advertit que els independentistes poden guanyar de dues maneres: "Pel vot dels seus i perquè els que se senten catalans i espanyols es quedin a casa". Si aquests últims no van a votar, "és com si donessin el seu vot als independentistes", ha avisat.

INSTRUCCIONS DE L'ANC

El candidat del PPC també ha anunciat que el seu partit presentarà un recurs davant la Junta Electoral perquè veti la retransmissió a càrrec de TV-3 de la Via Lliure que els sobiranistes celebraran a la Meridiana amb motiu de la Diada. Considera que és un acte de campanya partidista que s'hauria d'incloure com a bloc electoral. A més, denuncia que han aparegut informacions en què s'apunta que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha donat instruccions a la televisió pública sobre com ha de retransmetre l'acte, "i fins i tot a qui s'ha d'entrevistar i on s'han de posar les càmeres".