Junqueras retreu al PP que modifiqui el TC per aplicar-lo contra Mas

El número 5 de Junts pel Sí valora que el president parli dels registres a CDC, però critica que "molts" dels que preguntaran pertanyen a partits "farcits de corrupció"

Junqueras es refereix a la reforma del Constitucional a petició del Govern central, en un acte de precampanya al Vendrell. / periodico

2
Es llegeix en minuts

El número cinc de Junts pel Sí i president d'ERCOriol Junqueras, ha criticat aquest dimarts en un acte de precampanya que el Govern espanyol modifiqui "expressament" la llei del Tribunal Constitucional per aplicar-la contra MasOrtega Rigau. A més, Junqueras ha criticat que el PP utilitzi "un tribunal de nomenament polític per fer la feina que, democràticament, no està legitimat a fer" perquè, segons ha dit, els populars tenen un suport "molt minoritari" a Catalunya. A més, Junqueras ha valorat que Mas accedeixi a parlar aquest dimecres al Parlament sobre els registres a les seus de CDC, però ha criticat que molts dels que preguntaran pertanyen a partits que estan farcits de corrupció". 

El líder d'ERC ha carregat contra el Govern espanyol per "modificar les lleis 'ad hoc', expressament i a propòsit per aplicar-les a una, dues o tres persones en contra de l'esperit general del dret de tothom". Junqueras també ha constatat que el TC és de "nomenament polític, amb un president que milita en un partit i que és nominat pel seu partit polític". 

"¿Com és possible que un partit amb un suport tan minoritari ens vulgui imposar què hem de sentir, fer i no fer, a aquells que som la gran majoria d'aquest país?", s'ha preguntat. Junqueras ha advertit que l'Estat intentarà "menysprear-nos, amenaçar-nos i espantar-nos com ha fet tantes vegades" perquè, segons el número cinc de la llista independentista, "no és que no jugui a favor nostre, sinó que, moltes vegades, juga en contra nostre".

Davant aquest escenari, Junqueras ha apel·lat a correspondre a aquells que van construir el país amb el seu esforç i amb "les seves mans", fossin d'on fossin, i ha reivindicat que el que es decidirà el 27-S no és si tenen les eines d'un estat, sinó "tenir les millors eines possibles per fer front a les necessitats de la nostra gent". "Ells continuaran fent les lleis que vulguin fer i les canviaran cada dia en funció dels seus interessos particulars", ha avisat. 

"ELS MÉS BRUTS DONEN LLIÇONS DE CORRUPCIÓ"

Notícies relacionades

A més, el líder d'Esquerra ha valorat que en la compareixença d'aquest dimecres el president hagi acceptat respondre a les preguntes sobre el 27-S però també sobre corrupció. "És bo que sigui així, que els responsables polítics responguin al que se'ls pregunti, i això farà, perquè molts dels que preguntin demà formen part de partits farcits de corrupció i que no responen mai davant ningú", ha sentenciat.

Junqueras ha manifestat que "és clar que la corrupció ens fa fàstic", però ha criticat que l'argument amb què ens volen impedir un nou estat sigui el dels casos de corrupció i no donin explicacions". "¿Quantes vegades ha comparegut Mariano Rajoy, el president d'un partit que té centenars d'imputats, acusats i condemnats? Cap, ¿i nosaltres hem d'acceptar que ens donin lliçons aquells que estan més bruts que ningú?", ha denunciat.