REACCIÓ DEL PRESIDENT A L'ESTRATÈGIA DEL PP

Mas veu en la reforma del TC "la música de la inquisició"

El cap del Govern català al·ludeix a la carta de Felipe González a l'apuntar que la proposta del PP "sí que recorda les reaccions dels anys 30"

Artur Mas critica la reforma exprés del Constitucional, en una conferència a la Cambra de Comerç de Girona. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

El president de la Generalitat, Artur Mas, considera "esperpèntic" que el PP aprofiti la seva majoria absoluta per atribuir al Tribunal Constitucional (TC) funcions que no li corresponen amb l'únic objectiu d'atacar el procésLa reforma anunciada aquest dimarts a Madrid pel candidat del PPC al 27-S, Xavier García AlbiolMadridPPC 27-SXavier García Albiol, que permetria al TC sancionar Mas si hi ha declaració unilateral d'independència (DUI), al president li sona a "la música de la inquisició".

Mas va assenyalar aquest dimarts a la nit a Girona, on es va reunir amb empresaris, que el PP busca "carregar-se l'Estat de dret" amb la seva proposta. I va al·ludir a la carta de l'expresident del Govern Felipe González publicada a 'El País'Felipe González , a l'apuntar que l'estratègia dels populars "sí que recorda les reaccions dels anys 30".

"Crec que pensen en mi quan plantegen al TC la possibilitat d'inhabilitar càrrecs públics. Segur que es els ha passat pel cap com em poden banyegar", va criticar el president de la Generalitat i candidat a la reelecció des del número 4 de la llista de Junts pel Sí.

Notícies relacionades

Per Mas, la iniciativa presentada pel PP és un "retrocés històric molt gran" que arriba després de molts anys de lluita per aconseguir que Espanya arribi a ser un estat democràtic. Segons preveu el president, "les iniciatives esperpèntiques" del Govern del PP no s'han acabat, i en els pròxims dies els populars seguiran en aquesta línia.

RESPOSTA A FOMENT 

Mas també va respondre al comunicat de la patronal Foment del Treball en què assegurava que els empresaris viuen amb "tensió i preocupació" les eleccions del 27 de setembre i la possibilitat que Catalunya sigui independent. "Es generalitza dient que les posicions dins del món econòmic són contràries al procés, però moltes entitats, que representen la gran majoria del món empresarial, recolzen el procés", va dir.