camí cap a les urnes

Ada Colau confirma que no assistirà a la manifestació de la Diada

L'alcaldessa de Barcelona veu "legítima" la convocatòria però creu que fa "referència explícita" al 27-S

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, anuncia que no assistirà a la manifestació de l’11-S a la Meridiana. / DANNY CAMINAL / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

L'alcaldessa de BarcelonaAda Colau, ha anunciat que no participarà en la manifestació de la Meridiana durant la Diada perquè fa "referència explícita" a la convocatòria electoral del 27-S. Ho ha anunciat en declaracions a RAC1, on ha indicat que ella no creu que sigui una mobilització "partidista", però sí que ha apuntat que "està referenciada a unes eleccions clarament". 

"Sense qüestionar en absolut la legitimitat" de la Via Lliure de l'11 de setembre, ha continuat, Colau ha opinat que és millor separar el seu paper institucional com a alcaldessa, que representa a tothom, d'una manifestació d'aquesta mena. Ha remarcat, no obstant, que l'ajuntament col·laborarà en temes de seguretat i mobilitat i ha dit que estaran "encantats" de rebre els organitzadors. També ha assegurat que, encara que ella no hi assisteixi, hi haurà representació del consistori en "tots els actes". Colau també ha recordat que els últims anys sí que ha assistit a la Diada.

Ada Colau ha assegurat que Barcelona en Comú (BC) s'abstindrà en la votació del ple que el consistori barceloní ha de celebrar el 7 de setembre per decidir la seva adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), encara que diu que estan "encantats" que es faci el debat.

Ha insistit en el compromís de BC amb el dret a decidir de Catalunya, però també ha criticat els grups municipals independentistes que han forçat aquest ple per haver-ho fet "amb precipitació en un context electoral" abans del 27-S.

Notícies relacionades

L'alcaldessa de Barcelona també ha parlat sobre la carta de l'expresident socialista Felipe González a 'El País'. "No em sento ni nazi, ni feixista. No es pot banalitzar sobre aquest tema", ha valorat Colau. "Tots els catalans ens hem sentit insultats", ha afegit.

Sobre l'arribada de refugiats sirians, ha comentat que espera que "l'Estat i la Generalitat facilitin que BCN pugui acollir refugiats. És un deure moral".