EL FINANÇAMENT AUTONÒMIC

Errejón assumeix la necessitat de revisar el pacte fiscal per a Catalunya

El número dos de Podem critica que Mas ho hagi utilitzat com a "arma llancívola" per negociar a Madrid

Demana la dimissió de Fernández Díaz i afirma que el Govern "sembla ser ostatge dels corruptes"

1
Es llegeix en minuts
IOLANDA MÁRMOL / MADRID

El secretari polític de PodemÍñigo Errejón, considera que és necessari incloure en la reforma de la Carta Magna un nou pacte fiscal per a Catalunya, després d'un procés constituent "que escolti la posició majoritària dels catalans i que encaixi en un model de convivència amb la resta de pobles d'Espanya". Errejón ha defensat, en la seva primera compareixença pública després del període estival, que és "possible" que la voluntat d'un nou pacte fiscal sigui una "demanda majoritària" a Catalunya, i ha subratllat que "segurament" aquest pacte hagi de ser "revisat".

El número dos de Podem ha criticat que, fins ara, el president Artur Mas CiU hagin utilitzat el pacte com a "arma llancívola" per negociar a Madrid i ha insistit que el nou acord sobre fiscalitat hauria de pactar-se en una reforma de la Constitució. "Per nosaltres, si és radicalment democràtic, ha de passar per un procés constituent", ha assenyalat.

El dirigent de Podem arriba a aquesta conclusió després de concloure  que l'actual encaix autonòmic "no està sent capaç de donar solucions als problemes de convivència dels diferents territoris i les diferents nacions".

UN 27-S HISTÒRIC

Errejón ha qualificat les eleccions del 27-S d'"històriques", no per la lògica plebiscitària en què són presentades per part de Mas sinó per la caiguda que Podem augura dels principals "partits del règim", PP i PSC, que segons els seus càlculs seran a partir d'ara "molt poc rellevants".

Notícies relacionades

L'estrateg ha pronosticat que, després de les eleccions, sorgirà un Parlament plural en què ha desitjat que existeixi una majoria alternativa "als que retallen" i ho fan "embolicats en la bandera espanyola o en la catalana". "Nosaltres no som independentistes però no tenim por de les urnes ni de la consulta democràtica", ha afirmat.

LA REUNIÓ A INTERIOR

El dirigent ha centrat la seva compareixença davant els mitjans en la crítica a la reunió mantinguda al Ministeri de l'Interior per Jorge Fernández Díaz i l'exvicepresident Rodrigo Rato. Per al líder podemista, "el Govern sembla estar sent ostatge dels corruptes", i ha demanat la dimissió del ministre. Errejón considera que la reunió és una "burla i suposa riure's dels ciutadans", i acusa l'Executiu d'"atrinxerament" i de "mirar cap a un altre costat".