LA REFORMA DE LA CONSTITUCIÓ

Àngel Ros no veu alternativa a un pacte fiscal propi per a Catalunya

L'alcalde de Lleida no creu que el PSOE hagi fet "marxa enrere" en el seu model de finançament

Àngel Ros en l’entrega de premis a l’ajuntament de Lleida.

Àngel Ros en l’entrega de premis a l’ajuntament de Lleida. / Ramon Gabriel

1
Es llegeix en minuts

L'alcalde de LleidaÀngel Ros, no dóna per feta una "marxa enrere" del PSOE en el seu projecte de finançament per a Catalunya. Si bé el partit de Pedro Sánchez ha refredat en un curt espai de temps la seva proposta inicial d'un pacte fiscal propi per a la comunitatfiscal propi, tal com publica aquest dimarts EL PERIÓDICO, el dirigent del PSC creu que el que ha passat és que "alguns barons territorials" deuen haver exposat les seves discrepàncies per un tracte diferencial per a Catalunya. L'alcalde creu que "no hi haurà més alternativa" que una reforma de la Constitució que entengui la singularitat de l'autonomia.

Notícies relacionades

Ros creu que, "de la mateixa manera que en la transició es va cedir amb el cafè per a tothom", ara "el bé superior a protegir és l'estabilitat d'un estat que entengui el segle en què estem i les aspiracions catalanes". "No hi haurà més alternativa que una reforma constitucional" que garanteixi, ha subratllat a 'L'entrevista de l'estiu' de TV-3, "el concepte de l'ordinalitat i el blindatge de les competències de Catalunya", així com la convivència. "Si la reforma constitucional no garanteix això no assolirà el seu objectiu", ha sentenciat.

"La força del PSC és un projecte propi per a Catalunya i apostar per un model d'entesa amb un Estat del qual no ens en volem anar", ha dit Ros. "Volem una relació justa, equitat fiscal i respecte a la llengua, la cultura, la història i la voluntat de ser de Catalunya", ha dit.