Ciutadans demana explicacions a Fernández Díaz per la seva "falta de rigor institucional"

Reclama al ministre d'Interior que no tingui reunions privades amb Rodrigo Rato, imputat per corrupció, en dependències públiques

Albert Rivera, líder de Ciutadans i candidat a la presidència d’Espanya, en una recent roda de premsa.

Albert Rivera, líder de Ciutadans i candidat a la presidència d’Espanya, en una recent roda de premsa. / EFE / ALEJANDRO GARCÍA

1
Es llegeix en minuts

El subsecretari d'Organització i Relacions amb Partits Polítics de CiutadansJosé María Espejo-Saavedra, ha criticat avui la "falta de rigor institucional" del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, per la seva reunió amb l'exvicepresident Rodrigo Rato, i li ha exigit explicacions.

Fernández Díaz es va reunir amb Rato, imputat en el 'cas Bankia', el  29 de juliol, en una trobada de no més d'una hora, al despatx del ministre i a petició del que va ser membre del gabinet de José María Aznar.

Espejo-Saavedra ha opinat que "sembla bastant inoportú que el ministre, fent ús del seu càrrec de ministre, ja que es reuneix en instal·lacions del Ministeri i pròpies de l'Estat, faci una reunió que després justifica que és privada". "Ens sembla absolutament mancat de tot rigor institucional que un ministre es reuneixi amb una persona imputada en dependències públiques i del Ministeri de l'Interior, que és el que té encomanat per part de l'Estat la persecució dels delictes, i entre altres els que està imputat Rato", ha agregat.

Per al fins ara diputat de Ciutadans aParlament, davant aquesta "falta de rigor", el ministre "ha de donar explicacions", i una vegada ho faci, Ciutadans "valorarà quina reacció o acció més enllà de les explicacions li demanarà si és el cas", ha dit amb relació a una possible demanda de dimissió de Fernández Díaz.

Notícies relacionades

També ha considerat que és comprensible que Fernández Díaz "pugui tenir una relació d'amistat o privada amb Rato, que està imputat per delictes greus, però això no li dóna legitimitat per utilitzar el seu càrrec per reunir-se en dependències del ministeri".

Preguntat sobre si creu que el president del GovernMariano Rajoy, estava al corrent d'aquesta reunió, Espejo-Saavedra ha apuntat que "quan un és president, és responsable del que facin els seus ministres, conegui o no" el que facin.