El PP valencià demana a Fernández Díaz que doni "explicacions del contingut de la reunió" amb Rato

La presidenta del partit a València ha recordat que la corrupció s'ha d'eradicar d'on vingui sense entrar en el "i tu més"

La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig.

La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig. / MIGUEL LOREZNO

1
Es llegeix en minuts

Isabel Bonig, la presidenta del PP valencià, ha assegurat aquest dilluns que el ministre de l'InteriorJorge Fernández Díaz, ha de donar "explicacions del contingut de la reunió" que va mantenir amb l'expresident de Bankia i exvicepresident del GovernRodrígo Rato.

En declaracions a 'Telecinco', Bonig ha sigut preguntada per la seva opinió sobre aquesta trobada i ha admès que el ministre "hauria de donar explicacions del contingut de la reunió", encara que també s'ha remès a la defensa que havia fet d'aquesta el mateix Ministeri.

Així, ha assenyalat que el titular d'Interior ja ha dit que Rato "era un conegut, que el va rebre al seu despatx, perquè no se'n va anar  a un lloc privat, ni el va ocultar". I ha afegit que "el ministre com qualsevol autoritat decideix a qui rep i a qui no i no està sent investigat per les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat".

Quant a l'exvicepresident econòmic dels governs de José María Aznar, ha assegurat que està "de moment imputat", cosa que és, ha dit, "una garantia processal" i, en la seva opinió, que una persona estigui imputada "no significa que aquesta persona no pugui fer una gestió en un ajuntament".

Ha recordat que Rato "ha sigut i és un referent al PP i també a Espanya en matèria de bona gestió econòmica, que s'ha de reconèixer que la va tenir durant els governs d'Aznar".

"DOL ESPECIALMENT LA CORRUPCIÓ DEL TEU PARTIT"

Però dit això, ha recordat unes paraules de María Dolores de Cospedal, en què assegurava que "la corrupció dol però especialment la teva, la del teu partit". "Jo crec que aquí no s'ha d'entrar en "i tu més", sinó que se l'ha d'eradicar vingui d'on vingui i posar tots els mecanismes de control per evitar que es produeixi".

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha afirmat que "casos de corrupció vergonyosos desgraciadament n'hem tingut molts, per exemple, amb ERO a Andalusia amb dos presidents, dos històrics del PSOE".

Bonig ha dit que si s'acrediten els fets, des del PP demanaran que la justícia "actuï i que tota la llei i el pes de la llei i la justícia caigui contra Rato i contra qualsevol altra persona". "L'important és que tots aquests casos s'estan investigant. Aquesta és la bondat d'un estat de dret", ha afegit.