CITA POLÈMICA A INTERIOR

El PSOE creu que Rajoy estava al corrent de la reunió de Fernández Díaz amb Rato

El PSOE, que demana la compareixença del ministre, creu que la cita va respondre a un "procurem no fer-nos mal"

Jorge Fernández Díaz, ministre de l’Interior, i Rodrigo Rato, exvicepresident del Govern i exministre d’Economia.

Jorge Fernández Díaz, ministre de l’Interior, i Rodrigo Rato, exvicepresident del Govern i exministre d’Economia. / JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

El PSOE registrarà aquest dilluns la seva petició de compareixença del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, perquè expliqui per què el 29 de juliol es va reunir amb Rodrigo RatoRodrigo Rato. El portaveu socialista al Congrés, Antonio Hernando, ha apuntat, a més, a Mariano Rajoy al considerar "inconcebible" que el president del Govern no estigués al corrent de la trobada, i per això ha avançat que també ell haurà de donar explicacions en seu parlamentària. 

La trobada ja ha motivat que l'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) hagi sol·licitat al Govern la destitució immediata del responsable d'Interior. La petició que registrarà aquest dilluns el PSOE insta Fernández Díaz a comparèixer "per explicar els motius de la reunió" entre Rato i Fernández Díaz a la seu del ministeri, "així com per informar de les responsabilitats polítiques que assumirà per aquests fets".

Notícies relacionades

En una entrevista a la cadena Ser, Hernando ha carregat durament contra el Govern al recordar que Fernández Díaz és una persona del cercle de confiança de Rajoy que "l'ha acompanyat en tota la seva carrera política". La "impresentable" reunió entre el ministre de l'Interior i l'exvicepresident del Govern imputat per delictes fiscals i blanqueig suposa, segons Hernando, que el Govern "ha perdut la decència i la vergonya" i ha de donar la cara. "Fernández Díaz ha de comparèixer davant els mitjans de comunicació al Congrés, amb pèls i senyals, sobre qui va trucar a qui, per què es va decidir fer la trobada al ministeri i de què van parlar. Tenim dret a saber de què van parlar", ha resumit.

Es tracta, ha subratllat, d'"un tema molt greu" perquè Rato "té molta informació sobre el PP", de la mateixa manera que el ministre "té tota la informació" de les forces de seguretat de l'Estat. Hernando ha anat més enllà avançant-se a l'objectiu que, en la seva opinió, va tenir aquesta reunió, a l'assenyalar a un "procurem no fer-nos mal" o a un "'a ver qué hay de lo mío'".