ESTRATÈGIA ELECTORAL

Puig adverteix que per al procés "resta igual" un vot a Catalunya Sí que es pot que a la CUP

El conseller veu "condició imprescindible" que Junts pel Sí "superi" els 65-67 escons i assenyala que hi haurà un nou referèndum

Per David Fernandez, el membre de CDC no és un actiu per al procés i per això no va a la llista

1
Es llegeix en minuts

El conseller d'Empresa i Ocupació i dirigent de CDCFelip Puig, ha advertit en una entrevista a l'ACN que de cara al procés "resta igual" un vot a Catalunya Sí que es pot que a la CUP, perquè Junts pel Sí és la llista que "necessita una gran majoria" per impulsar aquest procés "amb contundència política i democràtica" i per governar dia a dia "amb confiança". No concentrar el vot en la candidatura avalada per CDC, ERC i les entitats sobiranistes, ha indicat, suposarà "debilitar" el procés a ulls de l'Estat i el món.

Puig veu com a "condició imprescindible" perquè el procés quedi "legitimat" que la llista Junts pel Sí "superi els 65-68 escons". Si no, ha vaticinat, es produirà una fragmentació del vot que "debilitarà" el procés nacional cap a la independència i que, de rebot, entorpirà la lectura que es pugui fer tant a l'Estat com a Europa i la resta del món sobre les demandes sobiranistes a Catalunya. No obstant, ha opinat, "tard o d'hora" hi haurà un nou referèndum. 

Notícies relacionades

"No ho plantejo des d'una visió maniqueista dels bons i els dolents, els que hi estan a favor o en contra, però no donar un suport important a Raül Romeva significa que es debilita la principal força que està defensant amb una visió transversal el procés cap a la independència ", ha assenyalat, i ha expressat la seva confiança que el projecte conjunt que sustenta la seva formació aconseguirà" una gran majoria "el 27 de setembre".

Per la seva part, el parlamentari de la CUP David Fernández ha replicat a les paraules de Puig en el seu compte personal de Twitter. "És obvi que Felip Puig no és un actiu per al procés, i per això no va a llistes", ha afirmat Fernández. A més, ha dit que no reconeix "cap legitimitat i ni una sola paraula" al conseller fins que no "demani perdó" a Ester Quintana, ferida per bala de goma.