El Lluçanès diu sí a convertir-se en comarca

La consulta ha tingut una participació del 55% i ha sigut acceptada amb gairebé el 71% de vots

1
Es llegeix en minuts

Els veïns del Lluçanès han optat aquest diumenge per constituir-se en comarca amb un 70,73% de vots a favor i un 26,35% en contra. El 'sí' s'ha imposat en vuit municipis, concretament, a  AlpensLluçàOlostOristàPerafitaPrats de LluçanèsSant Martí d'Albars i Sobremunt; i el no a cinc poblacions: Sant Agustí de LluçanèsSant Bartomeu del Grau, Sant Boi de LluçanèsSant Feliu Sasserra i Santa Maria de Merlès.

La consulta per decidir si es converteix en la 43a comarca ha registrat una participació del 55,15%. Hi han votat 3.755 persones d'un cens de 6.810 més grans de 16 anys. D'aquesta manera, s'ha superat àmpliament el mínim requerit del 35% de participació perquè sigui vàlid el resultat.

Notícies relacionades

En el recompte global, s'han comptat un total de 84 vots en blanc, cosa que representa el 2,24%, i 22 vots nuls, un 0,59%.

ANÀLISI DE RESULTATS

L'alcalde de Prats de Lluçanès, Isaac Peraire, ha explicat en declaracions a l'ACN que "no acabem d'estar satisfets del tot perquè en cinc pobles no ha sortit el 'sí". Davant aquests resultats agredolços, ha explicat que els alcaldes dels 13 municipis es reuniran per analitzar la situació. "Ens agradaria que aquest camí que començarem tots l'acabem tots", ha assegurat Peraire. Amb tot, l'alcalde de Prats de Lluçanès s'ha mostrat satisfet de la gran participació que ha obtingut la consulta. "El 55% està molt bé, hem superat de sobres el mínim del 35%", ha considerat.