El Parlament aprova la creació de la comarca del Moianès

La nova demarcació ha sigut recolzada per tots els grups excepte el PP, que s'ha abstingut, i Ciutadans, que l'ha rebutjat

1
Es llegeix en minuts

El Parlament ha aprovat aquest dimecres la creació de la comarca del Moianès després del procés participatiu celebrat diumenge passat, 22 de març, en 10 municipis del Bages, Vallès Oriental i Osona i en què el 80,44% dels votants van donar el vistiplau a la nova demarcació. Els grups de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP han donat el seu vot a favor, mentre que el PPC s'ha abstingut i Ciutadans hi ha votat en contra.

En un ple al qual han assistit els alcaldes d'aquests 10 municipis, membres del nou consorci del Moianès i representants de la societat civil, la vicepresidenta Joana Ortega s'ha felicitat per la creació de la nova comarca i ha subratllat el compromís del Govern.

Notícies relacionades

La iniciativa per constituir la 42a comarca de Catalunya s'ha tramitat en menys d'un mes després de la votació i per la via de la lectura única, un procediment que agilitza l'aprovació dels projectes però que impedeix als partits presentar esmenes a la totalitat. Aquesta tramitació exprés ha sigut el motiu que el PP ha adduït per justificar la seva abstenció, ja que considera que s'ha accelerat el procés per una mera qüestió electoralista.

Està previst que el Moianès es constitueixi en comarca després de les eleccions municipals del 24 de maig. A partir d'aquell moment, podrà comptar amb un consell comarcal, una reivindicació històrica del territori.