EXDIRIGENT AUTONÒMIC

José Ramón Bauzá es refugiarà al Senat

El PP assigna un escó a la Cambra alta a l'expresident balear després de la patacada del 24-M

Deixarà la presidència del partit a les Illes quan nomenin un substitut en el pròxim congrés

El expresident del PP balear José Ramón Bauzá.

El expresident del PP balear José Ramón Bauzá. / EFE / MONTSERRAT DIEZ

1
Es llegeix en minuts
MARISA GOÑI / PALMA

El president sortint de les BalearsJosé Ramon Bauzá, trobarà un lloc polític al Senat, segons l'acord aconseguit al Consell Executiu Regional del PP balear. La presidència del partit a les Illes l'abandonarà "quan trobin una persona de consens". La tensió que es viu a les files conservadores per la debacle electoral feia perillar el seu nomenament com a senador de designació parlamentària, càrrec per al qual ell mateix s'ha proposat.

Notícies relacionades

A la reunió, s'han sentit veus crítiques que l'han qüestionat per haver-se convertit amb aquest gest en un "polític professional". Bauzá ha replicat que aquest terme és aplicable a qui viu de la política i ha recordat que ell té una farmàcia per guanyar-se la vida. A l'acabar el conclave, ha assegurat que afronta "amb il·lusió" aquesta nova etapa. Juntament amb Bauzá, que deixarà la seva acta de diputat autonòmic, també renovarà com a senador el seu predecessor a la presidència, Francesc Antich.

Bauzá ha assegurat que farà "un pas enrere" així que les diferents sensibilitats del PP balear trobin la persona que el substituirà al capdavant del partit en el pròxim congrés, que se celebrarà després de les eleccions generals i després del congrés nacional, és a dir, cap a la primavera de l'any que ve.