L'esquerra alternativa ja negocia una aliança electoral per al 27-S

ICV, EUiA,Podem i Procés Constituent analitzen com dissenyar la candidatura i el programa comú

El cap de cartell s'elegiria en primàries i encara falta escollir el nom que tindria la coalició

Joan Herrera, Pablo Iglesias i Dolors Camats, aquest divendres, abans de la seva reunió a la seu d’ICV.

Joan Herrera, Pablo Iglesias i Dolors Camats, aquest divendres, abans de la seva reunió a la seu d’ICV. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
NEUS TOMÀS / BARCELONA

Ja hi ha negociacions perquè l'esperit del Sí que es pot es converteixi en una candidatura per a les eleccions del pròxim 27-S. ICV, EUiA, Podem i Procés Constituent es van reunir ahir a la nit per analitzar com concórrer junts als comicis catalans. La llista encara no té nom i el candidat s'elegiria a través de primàries la segona quinzena de juliol, però l'aliança de les forces de l'esquerra alternativa va camí de ser una realitat. Avui tornarà a parlar-se en una reunió en què participaran, entre altres, Pablo Iglesias i Gemma Ubasart, per part de Podem, i Joan Herrera i Dolors Camats, com  a representants d'ICV.

Notícies relacionades

La negociació inclou crear tres grups de treball que començarien a activar-se la setmana que ve, segons van confirmar fonts coneixedores de la negociació. El primer s'encarregaria de dibuixar com ha de ser la campanya. La maquinària de la resta de partits polítics ja està pràcticament en marxa, i per tant no els sobrarà gaire temps per perfilar com pensen presentar-se. El que és clar és que el model a seguir és el de l'exitosa candidatura d'Ada Colau per a l'Ajuntament de Barcelona, això és, sense que apareguin com a tal les marques d'Iniciativa i Podem.

EIXOS DEL CONTINGUT / El segon grup de treball haurà de redactar el programa electoral, prenent com a punt de partida uns eixos bàsics: donar resposta a l'emergència social creada per la crisi; defensar el dret a decidir; prendre mesures per garantir la màxima transparència en la gestió de la Generalitat i, finalment, dissenyar un model econòmic nou per a Catalunya. Un tercer grup seria l'encarregat de dissenyar el procés de primàries. L'objectiu seria que abans de l'agost ja hi hagués un candidat. A diferència de Barcelona en Comú, que ja comptava amb la mediàtica Colau, ara s'ha de buscar (amb el temps corrent en contra) un cap de llista capaç de rivalitzar amb la llista del president, que Artur Mas està intentant acordar amb l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Les tres entitats han expressat els seus dubtes sobre l'oferta de Mas i s'han donat un termini de dues setmanes per respondre al president.