Chaves, Zarrías i Viera renuncien als seus escons al Congrés al ser imputats formalment pel Suprem

El PSOE accepta la decisió dels seus aforats i confia que "puguin demostrar la seva innocència" en el marc del procés judicial

1
Es llegeix en minuts

L'expresident de la Junta d'Andalusia Manuel Chaves, l'exconseller de Presidència andalús Gaspar Zarrías i l'exconseller d'Ocupació de la Junta José Antonio Viera han comunicat aquest dijous la seva decisió de renunciar als seus respectius escons al Congrés al saber que el Tribunal Suprem els ha imputat formalment en el 'cas dels ERO' per un un presumpte delicte de prevaricació administrativa.

Així ho ha anunciat al Congrés el secretari d'Organització del PSOECésar Luena, que ha explicat que la direcció del partit ha acceptat les seves renúncies i ha recalcat que d'aquesta manera el PSOE compleix el compromís que havia adquirit que deixarien els seus escons si el Suprem els imputava un delicte concretcompromís .

Notícies relacionades

Luena ha assegurat que després de conèixer-se la interlocutòria del Suprem "no ha fet falta" que el partit reclamés les actes, ja que la iniciativa ha sortit dels afectats. "Saben que la nostra paraula i el nostre compromís era que en el moment de la imputació per part del Tribunal Suprem, la direcció del partit els demanaria les actes" i "donada la situació, ells mateixos per iniciativa pròpia" han fet el pas. Segons el dirigent socialista, "és un gest que els honra", i ha mostrat la seva esperança que en el marc del procés judicial "puguin demostrar la seva innocència".

L'expresident andalús José Antonio Griñán ja va renunciar el 15 de juny a la seva acta com a senador.