LA CONSTITUCIÓ DELS AJUNTAMENTS

Colau: "Sóc una dona d'origen humil que no ve de la política"

La líder de Barcelona en Comú assegura, hores abans de ser elegida alcaldessa de Barcelona, que molta gent "emocionada" la para pel carrer

Ada Colau, aquest divendres a la plaça de Sant Jaume, a punt d’entrar a l’Ajuntament de Barcelona.

Ada Colau, aquest divendres a la plaça de Sant Jaume, a punt d’entrar a l’Ajuntament de Barcelona. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA BUESA / BARCELONA

La dona que aquest dissabte es convertirà en alcaldessa de Barcelona, Ada Colau,Ada Colau ha explicat poques hores abans de ser investida que té "moltíssima emoció" perquè en les últimes hores moltes persones la paren pel carrer per felicitar-la. "Sóc una dona d'origen humil que creu que és un moment col·lectiu", ha descrit.

Juntament amb el líder del PSC, Jaume Collboni, amb qui presentava l'acord per votar-la al ple de la investidura, Colau ha assegurat que ara pensarà en tot Barcelona per construir un govern "com més dialogant millor".

DEIXAR-S'HI LA PELL

"El fet de ser una dona no vol dir que ho hagi de fer millor", ha interpretat, i també ha subratllat que no procedeix de la "política convencional". "Ens hi deixarem la pell per estar a l'altura de les circumstàncies", ha dit.

Notícies relacionades

 

Ada Colau serà investida alcaldessa aquesta tarda amb els vots del seu grup, Barcelona en Comú (BC), d'ERC, del PSC i un de la CUP. D'aquesta manera arribarà a la majoria absoluta, al sumar 21 suports entre els 41 membres que componen el ple. Les intenses negociacions de les últimes dues setmanes amb republicans i socialistes han donat fruit, mentre que el suport d'un dels tres regidors de la CUP respon a un "vot de confiança" a Colau.