Ciutadans obre la porta a recolzar la presidència de Díaz

El líder de C's a Andalusia, Juan Marín, assegura que el PSOE ha fet "un gir" que possibilitarà la investidura

La candidata socialista es reuneix aquest dimarts amb el partit d'Albert Rivera i amb el de Pablo Iglesias

La presidenta en funcions d’Andalusia, Susana Díaz, la setmana passada en una roda de premsa.

La presidenta en funcions d’Andalusia, Susana Díaz, la setmana passada en una roda de premsa. / EFE / JOSÉ MANUEL VIDAL

2
Es llegeix en minuts

El líder andalús de Ciutadans (C's), Juan Marín, ha deixat entreveure aquest dimarts que la investidura de Susana Díaz està pròxima. En una entrevista a Onda Cero, Marín ha considerat que existeix "una possibilitat real" que el seu grup al Parlament andalús voti a favor de la candidata socialista després del "gir" que, segons el seu parer, ha fet el PSOE en alguns aspectes. La socialista ja ha viscut tres revessos a la Cambra i ha amenaçat de repetir les eleccions si no aconseguia reunir els suports necessaris per a una nova sessió d'investidura prevista per a aquesta setmana.

Malgrat aquesta porta oberta, el dirigent de C's ha explicat que el seu grup prendrà una decisió definitiva després de la reunió que mantindrà aquest mateix dimarts amb Díaz, que tancarà al llarg de la jornada la seva ronda de converses amb els grups parlamentaris. Ahir dilluns, la presidenta en funcions es va reunir amb el popular Juan Manuel Moreno Bonilla, però la trobada va ser infructuosa, al rebutjar la socialista l'exigència que governi la llista més votada als ajuntaments.

Una de les exigències de Ciutadans per donar el seu vot a la candidata socialista és que firmi els documents sobre lluita contra la corrupcióreactivació econòmica i garanties per a l'Estat de benestar. Pel que fa a l'exigència que dimiteixi l'expresident de la Junta Manuel Chaves si és imputat pel Tribunal Suprem pel 'cas dels ERO', Marín ha assenyalat que en el pacte anticorrupció plantejat per Ciutadans es reflecteix que qualsevol imputat ha de deixar la seva acta i, com que és una cosa personal, haurà de ser el PSOE el que l'hi demani, una cosa que pretén que aquest dimarts li aclareixi Susana Díaz. Per això, ha demanat a Díaz "un compromís, una data o un gest que ens indiqui que això passarà i que no ens prendran el pèl".

REUNIÓ AMB PODEM

Notícies relacionades

Aquest dimarts, Díaz també s'ha reunit amb la candidata de PodemTeresa Rodríguez, que abans de la cita ha assegurat que anirà amb les "orelles netes" i disposada a dialogar després del "cop de porta" del PSOE a les negociacions abans de les eleccions municipals del 24 de maig.

Segons ha assegurat Rodríguez en declaracions a Antena 3, porten a la reunió les "mateixes propostes contra els desnonaments" i pretenen "defensar l'eliminació d'alts càrrecs i la contractació d'altres professionals de la sanitat i l'educació", així com "parlar de mesures que evitin casos que ens avergonyeixen a tots", en referència als casos de corrupció que s'han viscut a la Junta.