Díaz preveu anar a noves eleccions a Andalusia si no es tanca acord la setmana que ve

Té previst reunir-se amb el PP, Podem, Ciutadans i IU entre dilluns i dimarts

1
Es llegeix en minuts
JULIA CAMACHO / SEVILLA

Després de diverses setmanes amb les converses paralitzades, la presidenta en funcions de la Junta d'AndalusiaSusana Díaz, es reunirà dilluns que ve i dimarts amb els dirigents de tots els grups parlamentaris per intentar desbloquejar la investidura. Fonts socialistes avancen que es convocarà una nova sessió d'investidura la setmana que ve, i si no es tancar ara el procés la intenció és deixar córrer el temps fins al dia 5 de juliol, quan automàticament es dissoldrà el Parlament autonòmic i es convocaran noves eleccions

Notícies relacionades

Les converses han estat en suspens coincidint amb les eleccions municipals, i dies després a causa dels pactes per conformar els ajuntaments. Però els socialistes han estat insistint aquesta setmana que s'esgota el temps per a la investidura, remarcant el missatge ja llançat per Susana Díaz en el sentit que avançava els comicis “per guanyar un any”. 

No obstant, les negociacions amb els partits han resultat infructuoses fins ara, i Díaz no ha aconseguit el suport de la Cambra en tres votacions convocades. El portaveu del grup parlamentari, Mario Jiménez, ha carregat tota la responsabilitat sobre el bloqueig de l'oposició dimarts, i ha augurat que “s'acosta el temps en què l'única solució són les eleccions”.