POSSIBLE VINCULACIÓ AMB EL 'CAS MERCURI'

L'oposició a Sabadell denuncia que el Govern destrueix documentació

Crida per Sabadell trasllada la informació a la fiscalia i els Mossos d'Esquadra, i l'ajuntament nega els fets

1
Es llegeix en minuts
ALBERT SEGURA / SABADELL

Els partits de l'oposició Crida per Sabadell Unitat pel Canvi denuncien que el Govern del PSC estaria destruint informació oficial en diversos departaments, entre ells Urbanisme i la Policia Municipal. L'executiu socialista nega els fets i desafia les dues forces a aportar proves que demostrin les acusacions.

Crida per Sabadell assegura que diversos treballadors municipals els van alertar perquè es destruïen documents, alguns dels quals s'haurien tret de dependències municipals. La destrucció s'hauria fet mitjançant trituradores de paper i cremant els papers en un espai municipal situat a prop del Parc Catalunya de la ciutat.

"Tenim indicis que ens posen en alerta, estem en un moment de possible canvi històric a la ciutat, i és molt probable que molta gent estigui interessada a destruir documentació, som la ciutat del Mercuri", ha assegurat Maties Serracant, candidat a l'alcaldia per Crida per Sabadell. Serracant fa d'aquesta manera una al·lusió directa a la vinculació de l'equip de govern amb el 'cas Mercuri' i la possible intenció d'amagar documentació sensible.

Notícies relacionades

Serracant s'ha reunit amb el regidor d'Espai Públic, Cristian Sánchez, amb qui ha visitat les instal·lacions de la Policia Municipal per analitzar els fets. Després de localitzar un camió amb què s'haurien traslladat els documents, s'han identificat dos contenidors amb paper triturat al seu interior, que partint de la petició de l'alcaldable, la policia ha procedit a precintar.

Per la seva part, el Govern municipal nega categòricament que s'hagi destruït documentació en les últimes jornades, i per tant garanteixen la custòdia de la documentació que hi ha a l'Ajuntament fins que es constitueixi el pròxim Govern local.