COMISSIÓ D'INVESTIGACIÓ

Bartomeu Muñoz nega el cobrament de comissions amb 'Pretòria'

L'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet evita abundar en el cas acollint-se al seu dret a no declarar per estar imputat

1
Es llegeix en minuts

L'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet Bartomeu Muñoz ha negat aquest dimarts al Parlament haver cobrat comissions en el marc del 'cas Pretòria', causa en què està imputat l'exregidor i que investiga una presumpta trama de comissions il·legals per operacions d'especulació urbanística. En la compareixença a la Cambra catalana, l'exregidor ha refusat abundar en la qüestió i s'ha acollit al dret de no declarar a l'estar immers en una investigació judicial.

Durant l'interrogatori, Muñoz ha admès una "amistat personal" de molts anys amb Luís García, 'Luigi', el presumpte cervell de la trama que aquest dimarts també ha comparegut al Parlament i que, com l'exalcalde socialista, ha negat qualsevol irregularitat.

Preguntat específicament per si va cobrar una comissió d'un milió d'euros per afavorir determinades operacions urbanístiques, Muñoz ha respost amb un "en absolut", però ha tornat a negar-se a donar més explicacions sobre el cas.

Notícies relacionades

El diputat d'ICV-EUiA Marc Vidal li ha preguntat per una conversa gravada per la policia en què Muñoz hauria afirmat que li convenia més una victòria d'Artur Mas en les eleccions que del mateix José Montilla, que era el candidat del seu partit, el PSC.

Muñoz ha assegurat que Montilla va ser un magnífic president, encara que era "tremendament estalviador" i això feia que alguns alcaldes metropolitans del PSC li reclamessin al president que fes més inversions als seus respectius territoris.