Podem Bilbao expulsa dos membres per "estafa electoral"

Al·lega que van concórrer en una llista que no va auspiciar oficialment el partit i van recórrer a l'"engany" per confondre els votants

1
Es llegeix en minuts
AITOR UBARRETXENA / SANT SEBASTIÀ

La plèiade de sigles amb què ha concorregut la força de Pablo Iglesias a les eleccions ha tingut el seu cost. Podem Bilbao ha decidit expulsara dos dels seus membres per concórrer a les passades eleccions amb una candidatura denominada Guanyem Bilbao. Sí que es pot, cosa que consideren una "estafa electoral" i "un engany als electors". Aquesta llista alternativa ha aconseguit dos regidors, exactament la mateixa representació que Udalberri, l'opció auspiciada oficialment per Podem.

El secretari general de Podem a Bilbao, Lander Martínez, ha anunciat que ja han iniciat el procés d'expulsió del consell ciutadà de Bilbao dels regidors electes Francisco Samir i María Concepción García. En to autocrític, ha reconegut l'error del seu partit a l'hora comunicar que la candidatura d'Udalberri era l'única opció per la qual Podem apostava a la capital biscaïna.

Martínez ha explicat que la decisió de formar part d'aquesta llista estava aprovada pel 80% de l'assemblea ciutadana, i que Guanyem Bilbao. Sí que es pot ha recorregut "a l'engany" i ha utilitzat "maniobres brutes" per confondre l'electorat. A més del nom, també el logotip utilitzat a les paperetes induïa a error, segons han denunciat. Si els vots de les dues candidatures s'haguessin sumat en de una sola, s'hauria convertit en tercera força a l'ajuntament bilbaí, al darrere del PNB i EH Bildu i al davant del PSE i el PP.

Notícies relacionades

El partit de Pablo Iglesias ha acusat Ezkerra Berdeak, força que va estar liderada pel que va ser conseller de Vivenda, Javier Madrazo, d'Izquierda Unida, de "tenir una implicació directa" en la posada en marxa de la candidatura Guanyem Bilbao. Sí que es pot.

A banda d'aquesta polèmica, han considerat que els resultats obtinguts a Euskadi han sigut "molt positius", ja que una translació dels vots a unes eleccions autonòmiques els convertirien també en tercera força al Parlament basc, al davant de socialistes i populars.