DESPRÉS DE LA PATACADA DEL 24-M

Bauzá no tornarà a optar al lideratge del PP balear

El partit elegirà el nou president regional en un congrés extraordinari passat l'estiu

El president de Balears, José Ramón Bauzá.

El president de Balears, José Ramón Bauzá. / EFE / MONTSERRAT T. DIEZ

1
Es llegeix en minuts

El president del PP balear, José Ramón Bauzá, ha anunciat en el comitè executiu regional del partit que hi haurà un congrés extraordinari després de l'estiu al qual no es presentarà per ser reelegit. Bauzá es retira, com també ha anunciat que ho farà el dirigent valencià Alberto FabraAlberto Fabra, després d'haver perdut el PP en les eleccions de diumenge 15 diputats al Parlament balear.

Encara que els populars van ser els més votats el 24-M a Balears, han passat dels 35 diputats que van aconseguir el 2011 a 20. Els partits d'esquerres (el PSOE, els nacionalistes de MES Podem) tenen a l'abast la possibilitat de liderar un nou govern autonòmic.

Notícies relacionades

La líder del PSOE balear, Francina Armengol, ha confirmat que negociarà amb els màxims responsables de Podem i MES, Alberto Jarabo i Biel Barceló, respectivament, la conformació d'un Govern que respecti la voluntat dels ciutadans, que han situat el seu partit al davant de les forces d'esquerres.

La candidata socialista ha eludit condicionar el pacte al fet que sigui ella qui ocupi la presidència del Govern en la pròxima legislatura, però ha subratllat que se sent "preparadíssima" per fer-ho i que el PSIB serà "lleial" al que han votat els ciutadans, que han donat 15 diputats al seu partit, enfront dels 10 de Podem i els 9 de MES.