eleccions municipals

Ada Colau, en 5 vídeos

EL PERIÓDICO destaca cinc moments de la guanyadora de les eleccions municipals a Barcelona

La guanyadora de les eleccions locals a Barcelona, Ada Colau, ho celebra amb els seus simpatitzants. / periodico

La guanyadora de les eleccions locals a Barcelona, Ada Colau, ho celebra amb els seus simpatitzants.
La guanyadora de les eleccions locals a Barcelona, Ada Colau, ho celebra amb els seus simpatitzants.
El primer míting d’Ada Colau va ser un ’escrache’ a un acte de campanya d’Imma Mayol, en les municipals del 2007.
La candidata a l’alcaldia de Barcelona Ada Colau canta una rumba.

/

1
Es llegeix en minuts

L'exportaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, ara líder de Barcelona en Comú (BC), serà la nova alcaldessa de Barcelona després de destronar Xavier Trias (CiU). BC, la formació creada a contrarellotge que aglutina ICV-EUiA, Podem, Equo i Procés Constituent, ha aconseguit 11 regidors a l'Ajuntament de Barcelona i governarà la ciutat, encara que necessitarà suports. 

L'endemà de les eleccions recopilem cinc vídeos de qui serà la nova alcaldessa de Barcelona. Colau, d'activista a alcaldessa.

EN CINC VÍDEOS

Durant aquesta campanya electoral, 'El Punt Avui' va recuperar les imatges d'un 'escrache' d'Ada Colau, vestida de 'Supervivenda', a la candidata d'ICV-EUiA a l'alcaldia de Barcelona el 2007, Imma Mayol, durant un míting. El vídeo ha sigut una de les imatges d'aquesta campanya, que va acabar dissabte passat.   

"Està molt grassoneta", li va dir el periodista Alfonso Rojo a Colau durant un debat a 'La Sexta Noche'. Malgrat les disculpes d'aquest a la líder de BC, Rojo va ser expulsat del plató pel presentador del programa, Iñaki López. 

Ada Colau va comparèixer al Congrés dels Diputats el febrer del 2013 per defensar les propostes de "mínims" de la iniciativa legislativa popular (ILP) que reclama que la Cambra baixa debati la dació en pagament retroactiva, la moratòria dels desnonaments i el lloguer social. La llavors portaveu de la PAH va qualificar de "criminal" un representant del sector bancari.

 

Notícies relacionades

En quart lloc, un vídeo publicat uns dies abans del 24 de maig, la 'banda sonora' de Barcelona en Comú. Recuperem 'El run run''El run run', la cançó que cantava Ada Colau. 'El run run' dels carrers i les places que s'ha convertit en 11 regidors a la capital catalana.

En cinquè lloc destaquem el vídeo d'EL PERIÓDICO, que és a sobre d'aquest text. La guanyadora de les eleccions de Barcelona celebra amb els simpatitzants de Barcelona en Comú el resultat al ritme d''El run run'.