RESULTATS OFICIALS

El PP guanya les eleccions a la Comunitat Valenciana però perd 25 diputats, amb el 74% de l'escrutini

Fabra reconeix els mals resultats i treballarà per recuperar la confiança

1
Es llegeix en minuts

A la Comunitat Valenciana, el PP experimenta un notable descens, al perdre la majoria absoluta, quedant com a primera força amb 30 diputats, 25 menys que el 2011, amb el 74% escrutat.

En segon lloc, el PSOE obté 23 escons (10 menys), seguit de Compromís, amb 20 representants (13 més).

Ciutadans i Podem entren a les Corts amb 13 diputats, respectivament

Nova etapa

El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha reconegut que els resultats electorals del PP han sigut "dolents" a la seva comunitat i a la majoria de municipis, i ha dit que treballarà per recuperar la confiança i generar "estabilitat i seguretat".

Fabra ha comparegut davant dels periodistes a prop de la mitjanit a la seu del PP, acompanyat de la portaveu del seu govern, María José Català, i de diversos consellers, entre ells la també coordinadora general del partit, Isabel Bonig.

Notícies relacionades

En una compareixença sense preguntes, Fabra s'ha referit als resultats de les eleccions i ha reconegut que hi haurà un canvi de govern, del qual sortirà el PP després de 20 anys.

El PP ha sigut el partit més votat, ha afegit, però ha precisat que s'escriu "una nova etapa" en aquesta autonomia, en què el PP "estarà sempre defensant els interessos de la comunitat per sobre de tot".