Collboni busca en els indecisos el vot útil entre Trias i Colau

L'alcaldable del PSC crida a votar «amb el cap i amb el cor» el 24-M

2
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / BARCELONA

Si en alguna cosa estan coincidint totes les enquestes municipals de Barcelona, no és si el triomf serà per a Xavier Trias o Ada Colau, sinó que el percentatge d'indecisos segueix sent bastant elevat. El CIS el situava en el 39% i el sondeig del GESOP per a EL PERIÓDICO, en el 25,7%. Són molts i el PSC sospita que en aquest col·lectiu s'hi amaga el gruix del vot socialista, de manera que a ells els interpel·la diàriament l'alcaldable Jaume Collboni. No hi ha dia que passi sense que faci la cort als indecisos a la recerca del tan anhelat vot útil. I no hi ha dia que passi sense que col·loqui Trias en un extrem i Colau a l'altre, per autosituar-se, és clar, al centre.

En la crida d'ahir, Collboni va incitar els indecisos a triar la papereta diumenge «amb el cap i amb el cor», una manera de buscar l'antídot que freni el vot de càstig que tant s'ha acarnissat amb els socialistes per la crisi econòmica i l'emergència d'opcions rupturistes a la seva esquerra. Malgrat aquest llast, l'alcaldable del PSC no perd ocasió de treure pit pel llegat que va deixar l'esquerra a Barcelona, i retreu a Colau, candidata també d'ICV-EUiA, que no faci el mateix.

Per això, Collboni es va mostrar convençut que els que encara dubten acabaran votant «amb el cap, perquè saben que per sortir de la crisi, crear ocupació i combatre les desigualtats, convé el projecte socialista». Però al mateix temps creu que votaran «amb el cor» perquè saben que el PSC és «el partit que més ha fet per Barcelona, i que no la supeditarà al projecte de CiU i ERC». I es va dirigir especialment als ciutadans que no vulguin fer un «salt al buit» perquè optin pel PSC, «l'única formació d'esquerres amb les idees clares i que no planteja ocurrències ni personalismes».

NI «'PIJOS'» NI «TRINXERES» 

Notícies relacionades

Tota la campanya de Collboni es basa a intentar trencar el plantejament bipolar de la cita amb les urnes: o Trias o Colau. Per desfer aquesta dicotomia, el candidat del PSC carrega contra tots dos en la marteixa mesura. Ahir va acusar l'actual alcalde de liderar «la Bar-celona dels pijos», i va recriminar a l'aspirant de Barcelona en Comú que el seu projecte només tingui vocació d'«oposició de trinxera». I va reblar: «No sabem qui guanyarà, però sí que sabem que pot perdre Barce-lona si guanyen Trias o Colau».

En perfecta sincronia, el líder del PSC, Miquel Iceta, va animar els barcelonins a no escollir entre la «inèrcia» de Trias i el «salt al buit» de Co-lau. Es va dirigir als barcelonins tot i que era a Lleida, fent campanya amb l'alcalde Àngel Ros.