Espadaler confirma indicis "fefaents" de la xivatada als gihadistes

"Tinc la sensació que al ministre li sap greu que els Mossos també siguin eficients", afirma el conseller

Evita concretar els motius de l'actuació dels agents del CNP

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha confirmat que els Mossos d'Esquadra van informar en dues ocasions l'Audiència Nacional d'indicis "fefaents" que dos agents del Cos Nacional de Policia (CNP) van portar a terme una xivatada a una cèl·lula gihadista a Catalunya que estava sent investigada des de mesos enrere per un operatiu de l'Audiència Nacional executat pels Mossos d'Esquadra.

En una compareixença informativa, Espadaler ha evitat ser més explícit respecte a quins indicis són els que van aportar els Mossos a l'Audiència Nacional, però ha subratllat que eren "fefaents". Tampoc ha respost a la pregunta de si va se una actuació individual dels agents del CNP o per ordre de superiors. Sí que s'ha esforçat a desvincular aquest cas d'una guerra entre cossos policials.

El conseller, acompanyat d'Albert Batlle, ha assegurat que fruit de la xivatada va canviar "la manera de procedir" de la cèl·lula gihadista en diferents àmbits i "potser es va accelerar la seva decisió de marxar" del país.

Notícies relacionades

Espadaler ha insistit que l'actuació dels Mossos es va fer d'acord amb altres instàncies com el CNI i ha descartat que la Generalitat es personés davant l'Audiència Nacional com a acusació particular perquè els Mossos en aquesta operació actuen al servei de l'Audiència.

Rèplica al ministre

Però al ser preguntat per les declaracions del ministre de l'Interior carregant contra la tesi de la conselleria i carregant contra la falta de "sentit d'Estat", Espadaler ha dit compartir aquesta última expressió i ha dit que per ella "no ens sentim al·ludits". "A vegades un té la sensació que al ministre li sap greu que els Mossos també siguin eficients en la lluita antiterrorista", ha afegit, si bé ha evitat elevar el cas a un conflicte entre institucions o cossos policials. També ha afirmat que no ha demanat explicacions al ministre sobre l'actuació dels agents presumptament responsables de la xivatada. "Ni li he demanat explicacions perquè no té sentit", ha assegurat. "Únicament estem al servei de l'Audiència Nacional", ha assegurat, i també ha afirmat desconèixer si el CNP ha pres mesures disciplinàries respecte als agents.