CITA AMB LES URNES

IU denuncia a Brussel·les el lema de campanya de García Albiol

Critica el "caràcter racista i xenòfob" de la publicitat electoral de l'alcalde de Badalona i candidat del PP

Insta la Comissió Europea a prendre mesures "de forma immediata" i retirar l'eslògan dels populars

1
Es llegeix en minuts

El polèmic eslògan de campanya del PP de Badalona ha arribat al Parlament Europeu. La portaveu d'IU a l'Eurocambra, Marina Albiol, ha denunciat el "caràcter racista i xenòfob" que conté el lema 'Netejant Badalona'. L'alcalde popular i candidat a la reelecció, Xavier García Albiol, ha desvinculat aquest mateix dilluns aquestes connotacions del seu lema de la campanya del 24-M, a l'assegurar que no al·ludeix a la immigració, sinó a l'"incivisme" i la "delinqüència".

Notícies relacionades

L'eurodiputada ha presentat un escrit a l'Executiu comunitari en què li pregunta "si considera que l'Estat espanyol està aplicant correctament" la decisió del Consell de Ministres de Justícia i Interior de la Unió Europea (UE) que estableix que "les conductes intencionades a incitar de manera pública a la violència o a l'odi dirigits contra un grup de persones o un membre d'un grup han de ser penades pels estats". I qüestiona directament si, en el cas concret de Badalona, el Govern espanyol no hauria d'actuar i no ignorar aquest acord.

Marina Albiol, que denuncia les "innegables connotacions xenòfobes" del lema de García Albiol, insta la Comissió Europea a prendre mesures "de forma immediata" i a retirar "una campanya que atempta contra la legislació europea en matèria de lluita contra la xenofòbia i el racisme".