El director dels Mossos demana respectar l'himne espanyol a la final de la Copa i proposa cantar després 'Els segadors' 'a cappella'

Albert Batlle assegura que no es desallotjarà el Camp Nou en cas de xiulets

El director dels Mossos, Albert Batlle, durant l’entrevista concedida a ACN sobre el dispositiu policial per a la final de la Copa. / ACN

1
Es llegeix en minuts

El director dels MossosAlbert Batlle, va demanar en una entrevista amb l'agència ACN respecte per a l'himne espanyol durant la final de la Copa del Rei, que enfrontarà el 30 de maig el Barça i l'Athletic de Bilbao. Un país que "demana respecte" també ha de ser capaç de "respectar" el conjunt de "símbols" que estaran "presents" en aquest partit. Batlle ha proposat alternatives "més exemplars", com, per exemple, escoltar sense xiular --i en silenci-- l'himne espanyol i cantar 'Els segadors' després 'a cappella'. El director també ha dit que ningú es planteja "seriosament" que els Mossos puguin desallotjar el Camp Nou en cas de xiulets.

Notícies relacionades

El director dels Mossos ha recordat que les actuacions de la policia catalana sempre es guien pels "principis de coherència, oportunitat i proporcionalitat" i, per això, "ningú es planteja seriosament" que es pugui desallotjar l'estadi si es xiula l'himne espanyol, tal com havia suggerit la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, entre altres.

UNA GRAN FESTA

La final de la Copa del Rei "és una gran festa" i, a més, segons la seva opinió, les aficions estan tradicionalment molt agermanades, un fet que no fa preveure "conflictes d'ordre públic". En qualsevol cas, el dispositiu desplegat dels Mossos, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana i la policia basca, té en compte que s'hi congregaran 100.000 persones i que "aproximadament 50.000 d'elles" vindran del País Basc. El context actual d'alerta per amenaça terrorista també influirà en aquest dispositiu.

Temes:

Himnes Símbols