CONSELL POLÍTIC

Cantó demanarà avui la dimissió en bloc de la direcció d'UPD

"Els afiliats han de parlar perquè els votants ja ho han fet", afirma en referència a les eleccions andaluses

Toni Cantó avança que demanarà la dimissió en bloc de la direcció d’UPD. / AGUSTÍN CATALÁN / VÍDEO: ATLAS

2
Es llegeix en minuts

Toni Cantó, diputat d'Unió, Progrés i Democràcia (UPD), i Luis de Velasco, portaveu a l'Assemblea de Madrid, han demanat aquest dissabte la dimissió de tota la direcció del partit, incloent-hi la seva portaveu, Rosa Díez, després del mal resultat electoral obtingut a Andalusia.

"Els afiliats han de parlar perquè els votants ja ho han fet", ha reivindicat Cantó als mitjans de comunicació a l'arribar al consell polític que UPD celebra aquest dissabte a Madrid. El diputat ha exigit que la direcció del partit assumeixi responsabilitats.

El candidat d'UPD a la Generalitat valenciana ha avançat que pronunciarà un discurs molt crític durant el consell polític, en què exigirà que la formació agafi un nou rumb després d'obtenir menys d'un 2% de vots a les eleccions andaluses i quedar-se de nou fora de les institucions.

"NOMÉS ESTIC PER PRESIDIR L'IMSERSO", DIU VELASCO

També ha manifestat les seves diferències amb la direcció del partit el portaveu a l'Assemblea de Madrid, Luis de Velasco, que ja ha avançat que votarà en contra de la resolució proposada per l'equip de Rosa Díez per posposar els canvis necessaris en la formació al mes de juny.

Velasco interpreta la votació que tindrà lloc aquest dissabte com una moció de censura a Rosa Díez i tot el seu equip, i ha reconegut que n'és partidari. No obstant, no ha avançat quin serà el seu futur en el cas que no tiri endavant i si abandonarà el consell de direcció.

Tampoc ha aclarit si estaria disposat a presidir la gestora que s'hauria de formar si la direcció fos revocada. "Jo només estic per presidir l'Imserso", ha dit fent brom, i ha demanat no avançar esdeveniments, fent al·lusió als 76 anys pels quals ja va justificar no tornar a presentar-se a les eleccions.

"ESTEM MOLT VIUS", SEGONS GORRIARÁN

Qui no ha volgut fer declaracions ha sigut Rosa Díez, que s'ha limitat a indicar que la seva intervenció es produirà dins del consell polític --a porta tancada--. "Bé, com tothom", ha dit al ser preguntada per com afronta aquesta cita clau per al seu lideratge al capdavant de la formació.

Notícies relacionades

Martín de la Herrán, candidat a les últimes eleccions andaluses, tampoc ha volgut fer declaracions. Durant l'última setmana Herrán ha dit no ser partidari de la dimissió de Rosa Díez, però sí que considera necessari que el partit assumeixi una sèrie de canvis per obtenir la confiança dels ciutadans.

Carlos Martínez Gorriarán, número dos de Rosa Díez, ha subratllat que aquest dissabte "ha de quedar clara" quina serà la línia del partit per "poder seguir treballant" i ha negat que la formació estigui "desintegrada". "Molts ens han volgut donar per morts, però si ens ajuntem és que estem molt vius", ha reivindicat.