El 43,8% creu que Unió i CDC es porten «malament o fatal»

El 48,3% pronostica que els socis de la federació aniran junts a les autonòmiques

1
Es llegeix en minuts
R. J. / BARCELONA

Els catalans creuen que Unió i Convergència es porten pitjor que CiU amb ERC, però anem a pams.

Les contínues topades entre Josep Antoni Duran Lleida i alguns dirigents de CDC -amb la divisió del vot al Congrés en relació amb el pacte gihadista com a última mostra- no han passat desapercebudes. El 43,8% dels entrevistats consideren que els dos partits de la federació nacionalista tenen una relació dolenta o molt dolenta. Així ho pensen també el 38,7% dels votants de la mateixa coalició. D'aquests, a més, el 37,1% opinen que aquesta convivència no és ni bona ni dolenta, mentre que el 14,6% la qualifiquen de bona o molt bona (gairebé el doble que la mitjana general, que és del 7,8%).

Malgrat aquest elevat nombre d'enquestats que intueixen que les aigües baixen mogudes entre Unió i Convergència, el 48,3% pronostiquen que probablement (el 37%) o segurament (11,3%) els dos partits mantindran la societat de cara a les eleccions autonòmiques del 27-S. De nou, els votants de CiU són els que més confien en aquesta possibilitat (el 59,6%), encara que el 28,7% d'ells no descarten el divorci.

Notícies relacionades

Però tornem a l'enunciat inicial, perquè si dèiem que el 43,8% veu molts recels entre convergents i democristians, quan es pregunta per la relació entre la federació i ERC, el percentatge dels que pensen que aquesta és dolenta o molt dolenta es queda en el 22,8%. Si ens centrem en els electors de CiU, només el 15,2% ho creu així, mentre que en el cas dels d'ERC, el guarisme encara és més baix; el 14,1%.

MAS I JUNQUERAS

Una altra pregunta del baròmetre és sobre la confiança que generen el convergent Artur Mas i el republicà Oriol Junqueras. Al 46,3% del total d'entrevistats no els convenç ni l'un ni l'altre. Al 20,8%, el líder d'Esquerra. Al 19%, el de CiU. I a l'11,6%, tots dos.