Jordi Pujol declara davant la jutge per la fortuna oculta a Andorra

L'expresident compareix durant dues hores, mentre que la seva dona, Marta Ferrusola, s'acull al seu dret a no declarar

Un grup de funcionaris de Justícia rep el matrimoni amb un feix de bitllets de 500 euros amb la cara de l'expresident quan han arribat als jutjats

Jordi Pujol declara davant el jutge.

1
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / JOSE RICO / BARCELONA

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol i la seva dona, Marta Ferrusola, han anat aquest dimarts a la Ciutat de la Justícia de Barcelona per declarar com a imputats sobre la fortuna milionària que l'expresident va admetre el mes de juliol passat que va mantenir durant 34 anys amagada a AndorraAndorra.

Pujol ha declarat durant més de dues hores davant la jutge que instrueix el cas, Beatriz Balfagón, mentre que la seva dona s'ha acollit al seu dret a no declarar. L'expresident ha contestat les preguntes de totes les parts, fins i tot les del fiscal Anticorrupció Alejandro Luzón, que ha vingut expressament des de Madrid per interrogar Pujol i la seva família. En canvi, s'ha negat a respondre a l'acusació particular que exerceix Manos Limpias.

"Les declaracions les he fet davant qui les havia de fer", ha declarat Pujol a preguntes dels periodistes al sortir dels jutjats. Una sortida que ha estat molt més tensa que l'entrada i en què el matrimoni Pujol-Ferrusola ha hagut de ser protegit per agents dels Mossos d'Esquadra i vigilants de seguretat dels jutjats.

Jordi Pujol i Marta Ferrusola han arribat a la Ciutat de la Justícia a les 9.30 hores i han estat rebuts amb botzines, xiulets i crits de "xoriços" i "lladres" per part de mitja dotzena de manifestants. Així mateix, un grup de funcionaris de Justícia els esperaven amb feixos de bitllets de 500 euros amb la cara de l'expresident i els els han llançat per sobre.

Notícies relacionades

Així mateix, aquest dimarts han de comparèixer tres dels fills del matrimoni (Marta, Mireia i Pere). Tots ells estan imputats per delictes contra la Hisenda pública blanqueig de capitals.

La jutge recela de la versió de l'expresident, ja que considera "sospitós" que els fons investigats provinguin d'una herència sobre la qual la família no ha aportat cap documentació. La defensa argumenta que al tractar-se d'una donació que va fer el pare de Jordi Pujol, Florenci, a la seva nora i néts no n'hi ha constància en els documents de l'herència.

Temes:

Jordi Pujol