DECLARACIÓ PER VIDEOCONFERÈNCIA AL PARLAMENT BALEAR

Bárcenas insisteix que "efectivament" hi havia una caixa b al PP

L'extresorer conservador admet donacions d'empreses al partit, però les desvincula de les adjudicacions d'obra pública

Bárcenas reconeix una caixa b al PP. / periodico

1
Es llegeix en minuts
MARISA GOÑI / PALMA

L'extresorer del PP Luis Bárcenas ha tornat a insistir aquest dimecres en l'existència de la caixa b del PP. "Efectivament" hi havia una comptabilitat b, ha afirmat Bárcenas durant la seva declaració per videoconferència a la comissió d'investigació del Parlament balear sobre l'adjudicació de les obres de l'hospital de Son Espases.

Segons ha manifestat, les empreses feien pagaments en negre al partit en concepte de "relacions públiques" i no tenien, ha afegit, relació directa amb adjudicacions d'obra pública. "Els pagaments en b no eren de caràcter finalista", ha recalcat.

L'extresorer del partit conservador ha declarat per videoconferència des de la presó de Soto del Real a la comissió d'investigació creada al Parlament balear després de la confessió de l'exconsellera balear de Sanitat Aina Castillo davant la Fiscalia d'haver rebut pressions del llavors president, Jaume Matas, en l'adjudicació de les obres de l'hospital de Son Espases a favor d'OHL. La firma de Villar Mir encapçalava la puntuació, encara que Matas va decidir a l'últim moment encarregar valoracions externes i es va acabar donant la feina a la constructora de Florentino Pérez.

ALS PAPERS

Notícies relacionades

En els papers de la comptabilitat b de Bárcenas hi apareixen ingressos de les dues empreses i l'oposició política volia aclarir amb la seva compareixença si responen a pagaments il·lícits. OHL va plantejar un contenciós administratiu al perdre el contracte, que va ser desestimat en primera instància i està pendent de recurs al Tribunal Superior de Justícia de les Balears. La campanya de comunicació del nou hospital la va portar a terme Over Marketing, una de les firmes amb què operava la trama Gürtel.

L'exconsellera de Salut Aina Castillo, també citada aquest dimecres a declarar, no ha respost a cap pregunta de la comissió d'investigació. Ha al·legat que ha estat cridada a declarar com a imputada per la fiscalia i que els seus advocats l'hi han recomanat per preservar el dret de defensa.