Rajoy sobre Bárcenas: "Aquesta persona fa temps que no està al partit"

El president del Govern afirma que ja va donar les explicacions oportunes al Congrés i destaca la bateria de mesures anticorrupció que està impulsant el Govern

1
Es llegeix en minuts
IOLANDA MÁRMOL / MADRID

El president del Govern, Mariano Rajoy, s'ha referit aquest dimecres al 'cas Bárcenas' per primera vegada des que aquest dimarts es va fer públic que l'extresorer del PP podrà sortir de la presó de Soto del Real sota fiança de 200.000 euros. Rajoy ha recordat als passadissos del Congrés dels Diputats, després de la sessió de control, que Luis Bárcenas "fa temps que no està al partit" i, davant la petició del PSOE perquè el president comparegui davant el ple, ha insistit que ell ja va donar totes les explicacions oportunes al seu moment a la Cambra baixa.

Notícies relacionades

Rajoy ha posat en relleu que el Govern està aprovant una bateria de mesures anticorrupció per evitar que conductes com les de l'extresorer es tornin a repetir. El president el Govern ha lamentat que el 'cas Gürtel' "faci sis anys que està obert" i ha expressat el seu desig que la causa s'acabi "amb la màxima celeritat possible".

Entre les mesures anticorrupció a què es referia Rajoy hi ha la modificació del Codi Penal, que aquest mateix dimecres avala el ple del Congrés, la llei de finançament dels partits polítics i la llei que regula l'alt càrrec de l'Administració General de l'Estat.