El PP qualifica Sánchez de "frívol" per voler liderar una reforma de la Constitució

Floriano carrega també contra Podem per "voler promoure una renda bàsica quan els seus dirigents tenen un sou per no fer res", en al·lusió a Errejón

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

El vicesecretari d'Organització del PP, Carlos Floriano, ha qualificat aquest dilluns de "frívol" el líder del PSOE, Pedro Sánchez, per voler liderar un acord sobre la reforma de la Constitució que uneixi un consens similar a l'aconseguit el 1978. El dirigent conservador ha considerat que el socialista "està fora del discurs polític" i només pretén amb aquesta proposta "satisfer" les demandes del PSC "involucrant tots els espanyols".

Floriano l'ha emplaçat a més a explicar per què vol reformar la Carta Magna, amb quins objectius i si aquests canvis servirien per "resoldre el problema" català. El conservador ha reiterat que per al PP no és una "prioritat" promoure en aquests moments un canvi constitucional.

En la roda de premsa posterior al Comitè de Direcció del PP, Floriano ha carregat a més contra Podem, a qui avui algunes enquestes (entre elles la d'EL PERIÓDICO) situen amb possibilitat de ser la primera força política tant a Catalunya com a la resta d'Espanya en les pròximes eleccions generals.

Notícies relacionades

El dirigent del PP ha considerat que el seu partit encara té temps "de revertir la situació" i tornar a revalidar la majoria absoluta, especialment tenint en compte que en els últims dies a la formació liderada per Pablo Iglesias "l'estem començant a conèixer una miqueta millor".

Floriano ha destacat per exemple l'escàndol que afecta un dels seus dirigents, Iñigo Errejón, que s'ha descobert que ha cobrat una beca de la universitat de Màlaga mentre treballava des de Madrid. "Podem volia una renda bàsica i els seus dirigents tenen una renda per no fer res. No es posen mal sou per no anar a treballar", ha dit Floriano, en referència al fet que ha percebut 1.800 euros mensuals.