tancament DE L'ASSEMBLEA CIUTADANA

Iglesias demana "obrir el candau del 78" perquè els catalans puguin decidir

Podem finalitza l'acte de proclamació amb la cúpula cantant 'L'Estaca', de Llach, a l'escenari

Acte de clausura de Podem i proclamació de Pablo Iglesias com a secretari general de la formació.

Acte de clausura de Podem i proclamació de Pablo Iglesias com a secretari general de la formació. / AGUSTÍN CATALÁN

1
Es llegeix en minuts
IOLANDA MÁRMOL / MADRID

Pablo Iglesias ha dedicat la part més emotiva del seu discurs, al ser proclamat secretari general de Podem, a la situació a Catalunya i ha fet gestos constants de solidaritat i empatia amb els catalans. "Perquè discutim de tot amb tots s'ha d'obrir el candau del 78", ha afirmat el secretari general, que ha tornat ha reclamar la necessitat d'un procés constituent.

Iglesias ha comparat la precària situació de ciutadans en atur i persones que cobren menys del salari mínim a Barcelona i a Madrid, i després d'oferir les xifres, molt similars, ha assegurat que no hi ha tantes diferències i que, en qualsevol cas, per exercir el dret a decidir s'ha de decidir sobre economia. "No som tan diferents", ha resumit Iglesias. El líder de Podem també ha criticat CiU i el PP dels quals ha dit que són "partits de la casta que es retroalimenten", i també ha llançat dards contra els que es dediquen a fer "brindis al sol". 

Notícies relacionades

Els gestos a Catalunya han impregnat el final de l'acte al Teatro Apolo de Madrid, quan tota la cúpula acabada d'elegir de Podem ha pujat a l'escenari per corejar 'L’Estaca', de Lluís Llach, convertida en un símbol del canvi. La lletra de la cançó ha estat projectada darrere dels membres de Podem, en català i en castellà. En l'acte, a més dels sis càrrecs catalans elegits en el consell ciutadà, també hi han estat presents dos polítics d'altres formacions, el líder d’ICV, Joan Herrera, i la número u de Guanyem BarcelonaAda Colau.

 

Temes:

Podem