FINAL DE L'ASSEMBLEA CIUTADANA

Qui és qui en la direcció de Podem

L'equip del nou partit està format per 62 membres, "gent comuna que farà coses extraordinàries", segons Pablo Iglesias

Pablo Iglesias i el seu equip, a l’assemblea celebrada a Madrid en què ha estat proclamat secretari general de Podem.

Pablo Iglesias i el seu equip, a l’assemblea celebrada a Madrid en què ha estat proclamat secretari general de Podem. / AGUSTÍN CATALÁN

9
Es llegeix en minuts

"Gent comuna que farà coses extraordinàries". Així ha definit Pablo Iglesias els 62 membres del seu equip que des d'aquest dissabte formen la direcció de Podem.

Aquest és el Consell Ciutadà Estatal, al qual després s'incorporaran 17 secretaris generals autonòmics.

SECRETARI GENERAL

Pablo Iglesiasdoctor en Ciència Política i llicenciat en Dret per la Universitat Complutense de Madrid (UCM), de la qual és professor honorífic. Col·laborador del Centre d'Estudis Polítics i Socials (CEPS), director i presentador dels programes 'Fort Apache' i 'La Tuerka' i habitual tertulià a la televisió, és la cara més visible de Podem.

CONSELL CIUTADÀ

1.- Íñigo Errejón: doctor en Ciències Polítiques per la UCM, va ser director de campanya de Podem en les eleccions europees.

2.- Juan Carlos Monedero: un altre dels impulsors de Podem, és professor de Ciència Política a la UCM i director del Departament de Govern, Polítiques Públiques i Ciutadania Global de l'Institut Complutense d'Estudis Internacionals. Va ser assessor de Gaspar Llamazares quan aquest era coordinador general d'IU.

3.- Carolina Bescansa: nascuda a Santiago de Compostel·la, professora de Metodologia de la Investigació a la Complutense. És responsable de la Unitat d'Anàlisi Política de Podem.

4.- Luis Alegre: professor de Filosofia a la UCM, també està en el nucli de promotors de Podem. Ha estat el coordinador de l'equip tècnic que va organitzar l'Assemblea Ciutadana Sí Es Pot.

5.- Auxiliadora Honorato: llicenciada en Dret per la Universitat de Sevilla i en Antropologia Social per la UNED, és funcionària del Cos Superior d'Administradors de la Junta d'Andalusia i delegada sindical del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT).

6.- Rafa Mayoral: madrileny, de 40 anys i advocat, és membre de la Plataforma Afectats per la Hipoteca (PAH).

7.- Tania González: asturiana d'Avilés, 32 anys, és eurodiputada de Podem. Llicenciada en Polítiques per la UCM, ha estat professora d'Educació Secundària.

8.- Sergio Pascual: enginyer de Telecomunicacions i antropòleg social. Funcionari de la Junta d'Andalusia, va ser delegat sindical del SAT. És membre de la comissió d'Extensió de Podem.

9.- Gemma Ubasart: catalana, 36 anys, doctora en Ciències Polítiques. Docent i investigadora a la Universitat de Girona.

10.- Miguel Bermejo: Estudiant d'Història i Ciències Polítiques, té 26 anys i va formar part del moviment contra el pla Bolonya, dels col·lectius Joventut sense Futur i Contrapoder, i del 15-M abans de desembarcar a Podem. Comissió d'Extensió i Cercles.

11.- Irene Montero: madrilenya, 26 anys, investigadora a la Universitat Autònoma de Madrid, llicenciada en Psicologia i membre de la PAH.

12.- Pablo Bustinduy: (Madrid, 1983) Filòsof i escriptor, treballa a la delegació de Podem al Parlament Europeu, on s'ocupa de la coordinació i relacions amb altres grups.

13.- Rita Maestre: madrilenya, 26 anys. Llicenciada en Ciències Polítiques i Sociologia per la UCM. Militant contra el pla Bolonya, de l'associació Contrapoder i Joventut sense Futur. Després del 15 M, va participar en la campanya europea. Cercle de Feminismes Madrid.

14.- Jorge Lago: sociòleg i professor i investigador a la UCM. Va ser traductor a la Filmoteca de Madrid i va participar en la campanya europea. Cercle de Cultura.

15.- Sara Bienzobas: madrilenya, 29 anys, tècnic superior d'imatge audiovisual i productora. Va arribar a Podem des del 15-M i Joventut sense Futur i és integrant de l'equip de La Tuerka. També va treballar en la campanya electoral.

16.- German Cano: professor de Filosofia a la Universitat d'Alcalá de Henares. Va participar en el 15-M de Madrid a la Comissió d'Anàlisi Sol i en el grup promotor de la campanya europea. Col·labora en la comissió de xarxes socials i el Cercle de Cultura.

17.- Lucía Ayala: portaveu del Cercle d'Almeria i assessora de l'eurodiputada Lola Sánchez. És historiadora de l'art especialitzada en astronomia i astrofísica.

18.- Eduardo Fernández: 23 anys, estudia Filosofia a la Complutense i ha estat activista en el moviment estudiantil, en Joventut sense Futur i en el 15-M. Responsable de l'equip de xarxes socials.

19.- Nagua Alba: madrilenya, 24 anys, llicenciada en Psicologia. També procedeix del moviment estudiantil i del 15-M. Membre de l'equip de xarxes socials.

20.- Miguel Ardanuy: 23 anys, des del moviment estudiantil es va incorporar a Joventut sense Futur i al 15-M. Responsable de xarxes socials en la campanya electoral. Avui a l'equip de Participació.

21.- Clara Serrano: 31 anys, llicenciada en Filosofia, investigadora a la UCM. Va participar en el moviment contra el pla Bolonya, en el moviment feminista i en el 15-M.

22.- Eduardo Maura: (Valladolid, 1981) Professor de Filosofia a la Complutense, va formar part de la Comissió d'Anàlisi del 15-M i de l'equip de campanya per a les europees.

23.- Clara Serra: 32 anys, llicenciada en Filosofia, professora de Secundària i Batxillerat, va participar en les protestes contra el pla Bolonya. Cercle Feminismes.

24.- Jorge Moruno: madrileny, 31 anys, llicenciat en Sociologia per la UCM i col·laborador en mitjans digitals, ha estat teleoperador, informador turístic, reposador, bloguer, administratiu, investigador i parat. S'ocupa de les tasques de producció de discurs per a les intervencions a televisió.

25.- Laura Casielles: (Pola de Siero, Astúries, 1986) Llicenciada en Periodisme (UCM) i en Filosofia (UNED). Va treballar a l'Agència Efe a Madrid i a Rabat, on també va ser assessora de premsa a l'Instituto Cervantes. Premi de Poesia Jove Miguel Hernández el 2011. Cercle Podem Periodisme.

26.- Segundo González: (Pola d'Allande, Astúries) 26 anys, va estudiar Economia i Periodisme i procedeix del moviment contra Bolonya, Joventut sense Futur i el 15-M. Membre del grup promotor de Podem i coordinador de la Comissió de Finances i Transparència.

27.- Ana Domínguez (Plasència): llicenciada en Història per UCM, és treballadora autònoma i després del 15-M va participar en la Comissió d'Extensió i en el Cercle de Vallecas. Col·labora amb el Cercle de Cultura.

28.- Jesús Gil Molina (Madrid, 1989): llicenciat en Periodisme i Comunicació Audiovisual a la Carles III de Madrid. Després de passar pel moviment anti-Bolonya i Joventut sense Futur, ara és responsable de l'equip de premsa de Podem.

29.- Eva Muñoz: graduada en Treball Social. Ha participat en moviments estudiantils i feministes. Cercle Feminismes.

30.- Nacho Álvarez: doctor en Economia per la UCM, és professor a la Universitat de Valladolid. Membre del Cercle 3E de Podem (Economia, Ecologia i Energia).

31.- Belén Guerra:  (Tenerife, 1970) Violoncel·lista de formació, va exercir aquesta professió fins al 2002. Ha estat directora de Cultura i Festes a l'Ajuntament de Rivas Vaciamadrid.

32.- Jesús Montero: (Cantàbria, 51 anys) Llicenciat en Polítiques, és tècnic de gestió a la Complutense. Exsecretari general de la Unió Joventuts Comunistes d'Espanya (UJCE) --va dimitir el 1989 després de la vaga general del 14D--. Va participar en la creació d'IU.

33.- Ángela Ballester: valenciana, del cercle Podem Bellreguard, és llicenciada en Història per la Universitat de València i graduada en Estudis Internacionals per l'Autònoma de Barcelona.

34.- Juan Manuel del Olmo: natural de Sòria, 32 anys. Consultor de Noves Tecnologies. Col·labora en la PAH.

35.- Beatriz Rilova: Tarragona, 34 anys, llicenciada en Biologia, és professora de Ciències en ESO i va ser candidata de Podem a les europees.

36.- Ariel Jerez:  (Buenos Aires, 1966) Professor de Ciència Política a la Complutense, viu a Espanya des dels 9 anys i és investigador de l'Institut Complutense d'Estudis Internacionals.

37.- Noemí Santana: (Las Palmas de Gran Canaria, 1984) Llicenciada en Administració i Direcció d'Empreses, és auxiliar administrativa. Va participar en la campanya europea.

38.- Guillermo Paños: granadí de 28 anys. Llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses. Coordina la comissió de Comunicació a Granada.

39.- Isabel Franco: sevillana i amb estudis en Relacions Laborals i Ciències del Treball, treballa com a docent en formació laboral.

40.- Javier Sánchez: llicenciat en Filosofia, 29 anys, ha participat en moviments socials i estudiantils, i ha col·laborat amb institucions culturals com el Cendeac de Múrcia.

41.- Ione Belarra: navarresa, llicenciada en Psicologia per la Complutense, ha treballat per a la Creu Roja, la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat (CEAR) i és activista de SOS Racisme.

42.- Pablo Fernández: lleonès, 38 anys, llicenciat en Dret per la UCM i autònom. Portaveu del Cercle de Lleó.

43.- Paula Baeza: advocada, 36 anys, participa en el Cercle de Toledo i va ser membre del gabinet jurídic de la Confederació General del Treball (CGT). Assessora jurídica en un servei social d'atenció a dones.

44.- Juan María Expósito: advocat en exercici i professor del màster en Advocacia de la Universitat d'Extremadura. Cercle de Càceres.

45.- Gemma Galdón: 38 anys, directora d'investigació en una empresa d'innovació tecnològica.

46.-Xosé Xuacu Rodríguez: nascut a Oviedo, 30 anys, és tècnic en Gastronomia i màster en innovació i gestió de restaurants. Actualment en atur.

47.- Esperanza Gómez: Sevilla, 1974. Llicenciada en Dret per la Universitat de Sevilla, de la qual és professora. Ha estat assessora del secretari d'Estat d'Afers Constitucionals i Parlamentaris al Ministeri de la Presidència.

48.- Alberto Montero: doctor en Economia per la Universitat de Màlaga, on és professor d'Economia Aplicada.

49.- Isabel Alba: madrilenya, escriptora, guionista i fotògrafa, va estudiar Filosofia a la Complutense i viu des de fa 20 anys a Sant Sebastià.

50.- Marcos Martínez: santanderí, 26 anys, graduat en Ciències Polítiques i de l'Administració. Activista de moviments estudiantils, sindicals i del 15-M. Portaveu del Cercle Santander.

51.- Esther Sanz: amb 32 anys i nascuda a Santa Cruz de Tenerife, viu a Granada. Llicenciada en Periodisme per la Universitat de Sevilla, ha treballat per al Fòrum Andalús de la Comunicació, Educació i Ciutadania.

52.- Luis Ángel Aguilar: professor d'Educació Especial retirat i membre del Cercle Podem Albacete, participa en el col·lectiu Stop Desnonaments. Va ser coordinador provincial d'IU.

53.- Ana Terrón: 31 anys, granadina, amb estudis d'Història i Treball Social. Treballa com a dinamitzadora juvenil a la Regidoria de Joventut de Granada.

54.- Jaume Asens: advocat en l'àmbit dels drets humans, el dret penal i la defensa dels moviments socials. Va exercir l'acusació en casos com Millet, Bárcenas o en la querella de Podem i Guanyem del cas Pujol.

55.- Mari Carmen Romero: va néixer a Barcelona fa 35 anys, és llicenciada en Biologia i treballa a Sevilla com a directora tècnica de projectes socioambientals i d'intervenció social. Comissió de Comunicació Sevilla.

56.- Raimundo Viejo:  Vigo, 1969. Activista en diversos moviments socials, va realitzar incursions en la política amb IU i Espai Alternatiu. És professor de Ciències Polítiques a la Universitat de Girona i participa en Guanyem Barcelona, la candidatura d'Ada Colau.

57.- Alejandra Machín: madrilenya, economista experta en sistemes financers, fiscalitat i cooperació internacional, ha treballat al Banc d'Espanya i les Nacions Unides.

58.- Rubén López: natural de Saragossa, on ha estat professor d'Educació Física en instituts. És tècnic d'Esports a la universitat pública.

59.- María Ángeles García: murciana, diplomada en Graduat Social i experta en protecció de dades. Funcionària de l'Administració General de l'Estat.

60.- Ana Castaño: madrilenya, 55 anys, llicenciada en Medicina per l'Autònoma. Psiquiatra i psicoanalista, és cap del Servei de Salut Mental de Moratalaz-Vicálvaro. Activista de la Marea Blanca.

61.- Sandra Mínguez: valenciana, professora de matemàtiques i activista del 15-M. Membre del Cercle de València, va formar part de la llista europea.

62.- Carlos Jiménez Villarejo: Màlaga, 1935. Jurista i exfiscal en cap Anticorrupció (1995-2003). Ha assessorat iniciatives cíviques en defensa dels drets humans i el col·lectiu de víctimes del franquisme. Impulsor de la 'directiva Villarejo', emblema de Podem en la lluita contra la corrupció, va ser elegit eurodiputat encara que va renunciar a l'escó.

COMISSIÓ DE GARANTIES

Notícies relacionades

D'aquest òrgan formen part 10 persones amb un perfil de juristes, com l'advocada Gloria Elizo, impulsora de la querella en el 'cas Oleguer Pujol' i membre de l'equip legal de Podem, i el professor de Dret Penal Manuel Maroto.

Denis Thomas Maguire, els advocats Clara Azorín i Raúl Carballedo, així com Raquel Huerta, Marina Avia Estrada, Pablo Fernández, Ana Laura Canilla i Pablo Castaño completen la Comissió.

Temes:

Podem