líder del pp gallec

Núñez Feijóo: "Jo sóc més de Podem que els de Podem"

El president de la Xunta ha recordat que ell tampoc procedeix de la "classe mitjana ni de la burgesia espanyola"

Les declaracions d’aquest dijous de Núñez Feijóo. / {EFE} / VÍDEO: {ATLAS}

1
Es llegeix en minuts

El president de la XuntaAlberto Núñez Feijóo, ha al·ludit aquest dijous als seus orígens humils per afirmar que ell és "més de Podem que els de Podem" i, davant l'afirmació del president extremeny, el també popular José Antonio Monago, que ell podria pactar amb la força que lidera Pablo Iglesias, el líder del PPdeG s'hi ha mostrat contrari.

"Crec que nosaltres (els populars) hem de tenir un objectiu que no és ser vicepresident de Podem, sinó presidir les institucions. Un objectiu que segueix vigent ara com ara perquè més que mai és necessari un Govern i estabilitat en les institucions", ha asseverat, un dia després que el baròmetre del CIS projectés l'ascens d'aquesta força en un escenari marcat pels casos de suposada corrupció.

Feijóo ha cridat a "prendre nota" del missatge del CIS i a seguir "esforçant-se" davant el que ha interpretat com "un toc d'atenció claríssim. Això sí, ha advertit que "cap enquesta pot substituir una urna" i ha citat com a exemple les seves dues majories absolutes a la comunitat que, amb especial intensitat el 2009, no preveien les enquestes.

Dit això, igual que Monago va fer un repàs "molt breu" de la seva història en relació amb els conceptes que usa habitualment Podem, ha assenyalat que ell tampoc procedeix de la "classe mitjana ni de la burgesia gallega o espanyola", contra la qual no té "res".

"No vaig néixer en aquesta família, no és ni millor ni pitjor, sinó una circumstància evident", ha assegurat, abans de proclamar que ell no pertany a "cap casta". De fet, ha al·ludit a la seva família per assenyalar que, "de 23 néts", forma part dels tres primers que van anar a la universitat, on es va llicenciar en Dret. "Si algú em vol plantejar la casta, jo sóc més de Podem que els de Podem", ha remarcat.

"NO MENYSVALORAR" EL CIS

Núñez Feijóo ha constatat que, de totes maneres, "cap partit" pot "sentir-se vencedor" davant un baròmetre del CIS que evidencia "una enorme desconfiança" cap a la política. "Tot i sent conscients que les enquestes són enquestes, és un toc d'atenció claríssim a esforçar-se als partits que volen ser de govern", ha subratllat.

Notícies relacionades

Convençut que aquest tipus d'enquestes, que reflecteixen la percepció ciutadana, han de ser preses "seriosament", ha advertit que qui "menysvalori" el que diu el CIS s'equivoca i ha cridat a "prendre nota" per a "esforçar-se" i recuperar la "confiança" dels ciutadans.