CAMPANYA 'PARTICIPA2014'

El dispositiu de participació del 9-N, pas a pas

La Generalitat difon un vídeo per als membres de les meses el mateix dia que el Govern central confirma que impugnarà la consulta

La Generalitat explica com serà el dispositiu als locals de participació. / YOUTUBE / PARTICIPA2014

1
Es llegeix en minuts

La Generalitat de Catalunya ha difós aquest divendres un vídeo, dins de la campanya 'Participa2014', amb informació per als membres de les meses i sobre el desenvolupament de la jornada de la nova consulta del 9-N. El vídeo, de gairebé 4 minuts, resumeix com serà el dispositiu als locals de participació ciutadana.

Per exemple, a cada local hi haurà un coordinador del local, un coordinador del procés i un gestor de mesa per a cada tres meses. Al seu torn, cada mesa tindrà un president i dos vocals, que aniran al local a les vuit del matí. Aniran a la seva mesa i es dirigiran al gestor de mesa. Abans de les nou del matí, ompliran la part de l'acta de la jornada de participació referida a la constitució de la mesa.

La jornada, s'especifica a la gravació, començarà a les nou del matí quan obri el local al públic. Els ciutadans més grans de 16 anys que hi vulguin participar es podran dirigir a la mesa assignada segons la seva adreça i els cognoms acreditats.

Notícies relacionades

El mateix vídeo de la Generalitat també explica les fases del procés de participació (com s'introduiran les paperetes a les urnes), també diu que, a les 13.00 hores i a les 18.00 hores, el president de la mesa facilitarà els avanços de participació al gestor. La participació acabarà a les 20.00 hores, i els membres de la mesa firmaran la llista numerada.

Entre altres coses, al vídeo s'ofereixen una sèrie de "recomanacions" per als membres de les meses, com portar mòbil i carregador; no portar roba, elements o materials que es considerin propaganda de les diferents opcions del procés; si hi ha incidències informàtiques, han de contactar amb el 900 10 36 31, i si hi ha problemes d'ordre públic, el president s'haurà de posar en contacte amb el gestor de mesa.