DESPRÉS DE L'OPERACIÓ PÚNICA

El PP basc insta Rajoy a prendre mesures contra la corrupció

Nerea Llanos insisteix que la majoria dels polítics i militants populars són "gent decent"

"Ens hem jugat la vida per defensar aquestes sigles", escriuen diversos polítics d'Euskadi amb l'etiqueta #Tantaluchaparaesto

2
Es llegeix en minuts

La secretària general del PP del País BascNerea Llanos, ha instat el president Mariano Rajoy perquè aprovi tan aviat com sigui possible mesures anticorrupció, encara que les hagi d'activar únicament amb els vots populars. Sense qüestionar les decisions de la direcció nacional del partit, els populars bascos han mostrat la seva repulsa pels casos descoberts en l'operació Púnicaoperació Púnica, i diversos dirigents han mostrat que n'estan tips a les xarxes socials.

Llanos ha aplaudit la decisió de Rajoy de demanar perdó pels casos de corrupcióperdó i ha subratllat que aquests estan apareixent precisament sota el mandat d'un govern popular. No obstant, ha qualificat les informacions revelades d'"absolutament vergonyoses i repugnants", encara que ha matisat que, malgrat tot, està "molt orgullosa de ser política i de ser del PP".

Després de criticar durament els presumptes corruptes per estar a punt d'aconseguir que els membres del PP s'avergonyeixin d'això, ha insistit que la majoria dels polítics i dels militants són "gent decent".

INDIGNACIÓ A TWITTER

Diversos regidors i dirigents del PP basc es van rebel·lar aquest dimarts a Twitter contra els casos de corrupció destapats durant els últims dies al seu partit, amb l'operació Púnica i amb l'escàndol de les targetes b. Entre la "indignació" i la "vergonya", les últimes hores molts càrrecs i companys de carnet han expressat la seva "ràbia" contra els "bandarres" que s'han aprofitat del seu càrrec sota les sigles del Partit Popular.

En aquest sentit, també el portaveu del PP al Parlament basc, Borja Sémper, va admetre aquest dimarts que al seu partit estan intentant veure com afronten "tanta porqueria amb equilibri". "És un ambient lúgubre, és un ambient trist, un ambient de fàstic, de profund rebuig, de tristesa. Estem veient com afrontem tanta porqueria amb equilibri perquè a un només li surten paraules gruixudes de la boca quan coneix que companys de militància s'han aprofitat de la política per enriquir-se", ha reconegut.

El parlamentari creu que es "necessita molta més contundència i molta més velocitat". "És com si no entenguéssim el grau de cabreig ciutadà que hi ha en aquests moments al carrer, és com si no en fóssim conscients moltes vegades, els polítics", ha expressat.

 

#TANTALUCHAPARAESTO

"Els corruptes no són companys, són gentussa", va escriure Iñigo Manrique, de la junta del PP a Guipúscoa, amb el 'hashtag' #Tantaluchaparaesto, una iniciativa espontània "fruit de la indignació i el dolor", segons fonts del partit.

"Fàstic. Corrupció = Càncer. Imprescindible Operació Quirúrgica. Després d'anys lluitant contra el terror sento vergonya", va apuntar Juan Carlos Cano, portaveu de les Juntes Generals de Guipúscoa.

Ramón Gómez Ugalde ha estat un altre dels polítics del PP indignats. Al seu compte de Twitter va dir: "O acabem amb tanta gentussa o els ciutadans acabaran amb nosaltres (...) Estic cabrejat, fastiguejat, avergonyit i sobretot dolgut".

Aquí hi ha alguns d'aquests missatges expressats a la xarxa social: 

 

 

 

 

 

Notícies relacionades

 

 

Temes:

PP basc