El PSOE presenta una demanda contra Pujol davant la Fiscalia General de l'Estat

Ciutadans es querella contra l'expresident a Barcelona i UPD anuncia accions contra l'exdirigent de CiU i el seu fill gran

1
Es llegeix en minuts

El PSOE ha presentat aquest dimarts una demanda davant la Fiscalia General de l'Estat contra l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol pel presumpte delicte de frau fiscal blanqueig de diners.

En la seva demanda, presentada poc després de les 9 del matí, els socialistes recorden les informacions publicades pels mitjans de comunicació que informaven dels 3,4 milions d'euros que la família Pujol tenia a Andorra, així com el comunicat en què l'expresident va confessar haver evadit impostos durant 34 anys. També aporta la declaració del ministre Cristóbal Montoro al Congrés el 2 de setembre, en què va mostrar el seu "convenciment que el senyor Pujol està relacionat amb les investigacions" de l'Agència Tributària.

Fa uns dies, el secretari d'organització del PSOE, César Luena, va apostar per una comissió d'investigació sobre el 'cas Pujol' al Parlament i perquè la Fiscalia "prengui cartes en l'assumpte". Luena va manifestar que el seu partit vol explicacions i responsabilitats sobre l'origen de "tants diners" acumulats per la família de Jordi Pujol.

CIUTADANS I UPD

Ciutadans també ha presentat aquest dimarts un escrit davant la fiscalia de Barcelona en què sol·licita que actuï en el 'cas Pujol', davant els "indicis" de possible corrupció, de manera que l'expresident ofereixi les explicacions que no va donar al Parlament la setmana passada. El president del partit, Albert Rivera, ha argumentat que, "davant la falta de respostes", C's ha decidit denunciar Pujol.

En el seu escrit, Ciutadans sol·licita que es prengui declaració a l'expresident "en qualitat d'imputat pels delictes de suborn, tràfic d'influències, negociacions i activitats prohibides a autoritats i funcionaris, contra la Hisenda Pública i blanqueig de capitals".

Notícies relacionades

Per la seva part, aquest dilluns va anunciar que es querellarà contra Pujol i el seu fill gran per un presumpte delicte de "lladronici continuat".

Totes aquestes demandes s'uniran a la querella presentada per Guanyem, Podem i ICV juntament amb altres entitats socials catalanes.

Temes:

Jordi Pujol