EL DESAFIAMENT SOBIRANISTA

Santamaría li recorda a Mas que és president de tots els catalans i gràcies a la Constitució

"Que compleixin la llei", ha insistit la vicepresidenta als dirigents catalans

El Govern adverteix& Artur Mas abans de firmar la convocatòria del referèndum sobiranista. / periodico

1
Es llegeix en minuts

La vicepresidenta del Govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, ha recordat al president català, Artur Mas, que és el president de "tots els que resideixen" a Catalunya, i ho és perquè la Constitució espanyola "li dóna aquesta potestat", i per això li ha demanat que reflexioni abans de firmar la convocatòria de la consulta popular sobre la independència.

Sáenz de Santamaría ha participat aquest dissabte al monasterio de Rodanas de Saragossa en el Dia de l'Afiliat del PP d'Aragó, on s'ha referit al debat obert a Catalunya al voltant del referèndum sobiranista.

Ha apel·lat directament al president de la Generalitat, que aquests dies pot "firmar una decisió", en relació amb la possibilitat que ben aviat rubriqui la convocatòria del referèndum, després que el Parlament català va aprovar divendres la llei de consultes.

Sáenz de Santamaría ha assegurat que Mas és el president de tots els catalans, "dels que pensen una cosa o en pensen una altra", i ho és gràcies a la Constitució i amb l'objectiu de "fer-los la vida més fàcil".

CATALANS I ESPANYOLS

El PP té "molts" militants a Catalunya que se senten catalans i espanyols, ha dit, i aquestes persones volen que els polítics els donin "tranquil·litat".

"I volem que estiguin amb nosaltres, amb els seus veïns", ha afegit Sáenz de Santamaría, junts "com al llarg de tota la història, disfrutant, patint i fent sortir aquest país de la crisi".

Per això, la vicepresidenta ha insistit en la seva petició als dirigents de la Generalitat: "Que compleixin la llei".

La vicepresidenta del Govern ha apostat per una Espanya unida, "que treballa junta, que ha afrontat junta les crisis més difícils i que sempre ha sortit enfortida, més gran i més solidària".

També s'ha referit, davant al voltant de 3.000 afiliats, al referèndum celebrat dijous a Escòcia, que va donar la victòria al 'no' a la separació, de manera que la regió seguirà pertanyent al Regne Unit.

Notícies relacionades

A Escòcia, ha dit, "s'ha complert la llei, que és tant com respectar la democràcia".

Amb el 'no' s'ha reafirmat la voluntat del Regne Unit de ser "un país gran, fort a la UE, construint i no dividint", ha dit.