REACCIONS A LA REFORMA TRIBUTÀRIA

Madina creu que el Govern "dispara al cor" dels treballadors amb la reforma fiscal

El candidat a liderar el PSOE critica a l'Executiu que redueixi "tant" la tributació a grans empreses i grans fortunes

Eduardo Madina, durant una reunió informal amb militants del Partit Socialista de Madrid.

Eduardo Madina, durant una reunió informal amb militants del Partit Socialista de Madrid. / EFE / VÍCTOR LERENA

1
Es llegeix en minuts

El candidat a la secretaria general del PSOE Eduardo Madina ha carregat aquest dissabte contra la reforma fiscal aprovada pel Govern de Mariano Rajoy i ha considerat que la fiscalitat i els espanyols "mereixen més respecte". "No es pot disparar directament al cor dels treballadors, reduint tant la tributació a les grans empreses com als grans milionaris", ha afirmat.

Madina, que ha celebrat una trobada informal amb dones militants del Partit Socialista de Madrid (PSM), ha assenyalat que la reforma fiscal suposarà la pèrdua de més de 7.000 milions d'euros de recaptació tributària en un moment en què Espanya té "necessitats de polítiques actives d'ocupació, de finançament de l'educació i la sanitat, de pensions, de tot allò que el Govern sembla no tenir entre les seves prioritats".

Rebaixes i eleccions

Notícies relacionades

El dirigent ha recordat que el Govern va prometre al seu programa electoral que abaixaria els impostos i que, no obstant, "quan va començar a governar els va apujar tots", per sotmetre les classes treballadores, els autònoms i les rendes mitjanes del país a un esforç fiscal "absolutament desproporcionat" en comparació a altres etapes anteriors.

Així, Madina ha dit no entendre per què "ara que s'acosten les eleccions autonòmiques i municipals" l'Executiu decideix concedir rebaixes fiscals "a grans fortunes i grans empreses sense rebaixar pràcticament gens l'esforç que fan els treballadors i treballadores del nostre país". Ha avançat que el PSOE "s'oposarà" a aquesta reforma i plantejarà una alternativa.