Rajoy es compromet a rebaixar "molt aviat" les retencions als autònoms

El president treu pit davant la cúpula del PP de la rebaixa electoralista d'impostos

El cap de l'Executiu assegura que no s'apujarà l'IVA ni es "tocarà" el règim fiscal de la segona vivenda

Rajoy es compromet a rebaixar molt aviat les retencions als autònoms.

Rajoy es compromet a rebaixar molt aviat les retencions als autònoms.

2
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / Madrid

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha reunit aquest dissabte la cúpula del PP i els consellers d'Economia i Hisenda de les autonomies governades pel partit per explicar-los en primera persona les línies mestres de la reforma fiscal reforma fiscal i insuflar així ànims entre els conservadors, que estaven desitjosos de 'vendre' bones notícies, davant la doble cita electoral del 2015 (eleccions locals i autonòmiques per un costat i generals per l'altre).

En una reunió a la seu principal del partit a Madrid, el cap de l'Executiu s'ha compromès, com a complement a la reforma aprovada divendres pel Consell de Ministres, a rebaixar "molt aviat" les retencions als autònoms, sense concretar en quina quantia ni quan. Així mateix, ha donat la seva paraula que ignorarà les exigències de Brussel·les i no apujarà l' IVA, ni es "tocarà" el règim fiscal de la segona vivenda.

A banda d'això, Rajoy ha tret pit de les mesures anunciades ja divendres, com una baixada mitjana del 12% de l'IRPF i de cinc punts de l'impost de societats. El president ha impartit a més doctrina entre els seus al destacar que la retallada fiscal afavoreix "més les rendes mitjanes i baixes", i comporta "beneficis socials que mai ha tingut el país", en referència a les ajudes a les famílies nombroses i/o amb persones discapacitades.

La justificació sobre les pujades impositives anteriors

"Farem el que sempre hem volgut fer i no hem pogut fer", ha ressaltat, i continuació ha justificat per què fins ara no ha pogut complir el seu programa electoral en matèria fiscal, sinó que a l'arribar al poder va apujar els impostos. Rajoy ha recordat la situació "d'emergència" que vivia Espanya quan el PP va guanyar les eleccions i com el seu programa reformista en teoria ha capgirat el mitjó fins al punt que "per fi augmenta la recaptació" de les administracions, i això permet que ara sigui "el moment" de les rebaixes. El que no ha esmentat és que la retallada no reverteix totes les pujades impositives aplicades en aquests dos anys, i s'ha limitat a assenyalar que ara es torna a la "normalitat".

Notícies relacionades

Finalment i davant els dubtes que suscita, el cap de l'Executiu ha assegurat que els descomptes fiscals "no afectaran el gran objectiu de reduir el dèficit".

L'ha precedit en l'ús de la paraula la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, que ha destacat que "tots" els espanyols tindran, gràcies a la reforma, "més diners a la butxaca. "És una rebaixa fiscal per a tothom", ha destacat.