Pedro Sánchez descarta crear una marca nova a Catalunya com a alternativa al PSC

L'aspirant a la secretaria general del PSOE promet que celebrarà primàries obertes si és elegit per liderar el partit

Pedro Sánchez, ahir a la Casa del Poble d’Alcorcón.

Pedro Sánchez, ahir a la Casa del Poble d’Alcorcón. / AGUSTÍN CATALÁN

1
Es llegeix en minuts
EFE / Madrid

El diputat madrileny Pedro Sánchez, que aspira a substituir Alfredo Pérez Rubalcaba al capdavant del PSOE, ha descartat aquest dilluns plantejar una marca pròpia a Catalunya com a alternativa al PSC. En declaracions a TVE, Sánchez ha valorat la figura de Pere Navarro i ha subratllat que ha estat un dirigent que ha encaminat els socialistes catalans cap a les tesis federalistes.

L'aspirant a la secretaria general del PSOE s'ha mostrat convençut que el socialisme català sortirà d'aquesta catarsi enfortint la via federalista i ha assegurat que no contempla cap alternativa que no sigui el PSC per al PSOE a Catalunya.

Notícies relacionades

En la citada entrevista, Sánchez també s'ha compromès a celebrar primàries obertes si és elegit secretari general i ha dit que té "la millor de les consideracions" per Rubalcaba, una persona que "ha servit el PSOE i Espanya de manera brillant" i que tindrà el futur polític que "vulgui ell" després del congrés extraordinari de l'últim cap de setmana de juliol.

No ha volgut dir si s'hauria presentat o no si no s'hagués retirat de la carrera successòria la presidenta andalusa, Susana Díaz, i ha sostingut que el seu principal compromís si és nou secretari general seran les primàries obertes i guanyar les eleccions municipals i autonòmiques del maig del 2015.

Temes:

PSC PSC