la crisi socialista

Ballesteros: "El PSC està en ebullició, però no perillosament"

Els precandidats necessitaran 2.072 avals per concórrer a l'elecció

José Félix Ballesteros aquest dilluns en roda de premsa. 

José Félix Ballesteros aquest dilluns en roda de premsa.  / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
XABIER BARRENA / Barcelona

Josep Fèlix Ballesteros, president de la nova comissió gestora que ha de pilotar el PSC fins a l'elecció de la nova cúpula, el 19 de juliol, ha reconegut aquest dilluns que el partit està "en ebullició", encara que ha volgut treure dramatisme a la situació actual i ha afegit "però no perillosament". "Seria molt pitjor que la militància estiguésinerta", ha sentenciat. Ballesteros ha negat que el seu partit estigui "desarreglat", és a dir, que no funcioni, sinó que simplement està en un moment de "debat intern, que altres forces oculten i resolen entre quatre 'barons'".

Ballesteros ha assenyalat que dimecres, 18 de juny, s'inicia la recollida d'avals per a aquells que vulguin postular-se a liderar el PSC. Es necessitaran 2.072 suports, el 10% de la militància. El termini de recollida d'avals finalitza l'1 de juliol. L'endemà es proclamaran els candidats. La votació serà el 13 de juliol i l'elecció popular serà ratificada en el congrés extraordinari del 19 del pròxim mes.

Notícies relacionades

L'alcalde de Tarragona ha reiterat el seu suport a Pere Navarro i ha lloat el seu llegat, singularment, l'aposta pel federalisme del PSOE. Ballesteros ha destacat l'exercici de "radicalitat democràtica que suposarà l'elecció del primer secretari per part de tota la militància".

El president de la gestora ha destacat especialment l'escrupolosa "neutralitat" que seguirà aquesta comissió de 10 membres. Per sobre de la gestora, en cas de discrepància en el procés electoral, el PSC ha disposat que sigui la taula del Consell Nacional, presidit per Celestino Corbacho, el que desempati.