Elena rebutja que Iceta lideri el PSC

El dirigent del corrent crític Avancem descarta, de moment, postular-se a la primera secretaria

El diputat díscol del PSC Joan Ignasi Elena, en l’assemblea d’ICV, l’1 de febrer passat a Barcelona.

El diputat díscol del PSC Joan Ignasi Elena, en l’assemblea d’ICV, l’1 de febrer passat a Barcelona. / EFE / TONI GARRIGA

1
Es llegeix en minuts

El diputat del PSC al Parlament i líder del corrent crític del partit AvancemJoan Ignasi Elena, ha rebutjat aquest dilluns que el també diputat socialista Miquel Iceta sigui l'encarregat de liderar el partit.

En unes declaracions fetes a TV-3, Elena ha definit Iceta com una persona brillant, però ha considerat que no és la indicada per a la reconstrucció del socialisme, ja que "fa 30 anys que està en la direcció del partit". "Ha sigut la persona que ha dibuixat el projecte ideològic i la línia política dels últims anys del PSC que ens ha portat fins a la situació en què estem avui. No sé si és la persona més adequada", ha sentenciat Elena.

Notícies relacionades

Després que l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlons'autodescartés aquest diumenge per agafar les regnes del partit, el nom d'Iceta va cobrar força perquè ell mateix es va oferir tàcitament en el consell nacional del cap de setmana.

Elena també ha descartat, de moment, presentar candidatura per optar a la primera secretaria del PSC. Segons ha manifestat, la seva predisposició a liderar el partit tendeix "més aviat cap al 'no". En el congrés del desembre del 2011, Elena sí que va optar per presentar-s'hi, però va perdre davant de Pere Navarro.

Temes:

PSC PSC