Castro arxiva la peça secreta sobre el 'hacker' que tenia arxius de Nóos
El jutge entén que no s'han acreditat indicis racionals de delicte per part de cap de les tres persones imputades
El jutge del 'cas Nóos', José Castro, ha arxivat una peça inclosa en aquesta causa judicial sobre un conegut 'hacker' argentí, Matías Bevilacqua, que va treballar per al CNI i tenia còpies d'arxius informàtics relacionats amb l'Institut Nóos, entitat que va presidir Iñaki Urdangarin.
En una sentència dictada aquest dilluns, Castro ha aixecat el secret i ha decretat el sobreseïment provisional d'aquesta peça per entendre que en la investigació no s'han acreditat indicis racionals de delicte per part de cap de les tres persones que han prestat declaració com a imputats en aquesta causa -el mateix Bevilacqua, Fredesvinda Insa i Oriol Roses-, ni de tercers implicats.
L'expert informàtic tenia informació relativa al 'cas Nóos' que "només podien legítimament posseir les parts personades", raó per la qual el jutge va realitzar diligències secretes per intentar determinar "quina va ser la via a través de la qual va arribar al seu poder, amb quina finalitat i quin destí havia de tenir".
En la investigació d'aquesta peça separada, denominada 'Ítaca', Castro va ordenar el bolcat de discos durs, va fer analitzar exhaustivament el seu contingut, va prendre declaració a diversos imputats i testimonis i va reunir informes d'experts policials.
A més d'arxivar provisionalment aquesta peça, Castro ha incorporat els seus més de 1.100 folis al sumari del 'cas Nóos' com a annex número 100 d'aquest.
Detenció el maig del 2012
Bevilacqua, director tecnològic de l'empresa CF Labs, va ser detingut el maig del 2012 en el marc d'una investigació policial iniciada a Barcelona sobre espionatge informàtic. Entre el material que li va ser intervingut figurava una memòria compacta ('pen drive') amb una còpia del servidor informàtic del bufet Medina Tejeiro, un despatx d'assessoria fiscal propietat de la família política de Diego Torres, l'exsoci d'Urdangarin a Nóos.
Notícies relacionadesBevilacqua va ser contractat per Mario Pascual Vives, advocat d'Urdangarin, per obtenir còpia d'uns 30.000 correus dels equips informàtics de l'Institut Nóos.
El director del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), Félix Sanz Roldán, va admetre el març del 2013 en una compareixença davant la Comissió de Secrets Oficials del Congrés, que fins al 2008 el CNI va treballar amb dues empreses lligades a Bevilacqua i especialitzades en informàtica forense, però va detallar que el centre va decidir prescindir d'aquests serveis al desenvolupar sistemes propis per realitzar aquestes tasques. Sanz Roldán va negar rotundament qualsevol relació dels serveis d'intel·ligència amb el 'cas Nóos'.
- Dos grups d’experts reformaran la DGAIA en un termini de tres mesos
- Accident Una persona morta al centre comercial Via Sabadell en desprendre's un plafó de formigó d'una botiga
- L’atropellament revifa el malestar veïnal a Cornellà pel trànsit
- Funció pública El Govern central promet als funcionaris pagar-los «ben aviat» la pujada salarial del 0,5% que els deu des de l’any passat
- Sinistralitat viària Catalunya tindrà sis nous radars autònoms per a les carreteres amb més accidents de trànsit