CONSELL NACIONAL D'ERC

Junqueras: "El Govern ha convertit el 9-N en la causa de la democràcia"

La formació republicana aprova una resolució contra "la imposició" de Felip VI, a qui exigeix respecte a la consulta sobiranista

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, aquest dissabte, durant la seva intervenció al Consell Nacional.

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, aquest dissabte, durant la seva intervenció al Consell Nacional. / ACN

1
Es llegeix en minuts

El líder d'ERCOriol Junqueras, ha afirmat aquest dissabte a Barcelona que la negativa del Govern central i de PP i PSOE a la celebració d'una consulta sobiranista el 9 de novembre "converteix la causa independentista de Catalunya en la causa de la democràcia".

En la seva intervenció en el Consell Nacional del partit, el dirigent republicà ha afirmat que des del convenciment que la democràcia és molt més legítima que la no democràcia, "és inqüestionable que el Govern i els partits espanyols ens fan un favor perquè ens ajuden a ser entesos" per la societat catalana i la comunitat internacional.

"La causa de la democràcia és molt més legítima que la causa dels que volen prohibir el seu exercici", ha argumentat Junqueras, que ha afegit que són perfectament conscients que l'Executiu central, PP i PSOE no posaran les coses fàcils per a la celebració de la consulta, segons ha dit.

Contra la "imposició" de Felip VI

El Consell Nacional ha aprovat per unanimitat una resolució que rebutja la "imposició" del regnat de Felip VI i exigeix a les institucions de l'Estat i al futur Rei respecte a la consulta sobiranista, al seu resultat i a la possible constitució de la República Catalana.

Notícies relacionades

La resolució considera que la successió de la Corona és una fórmula que busca la pervivència d'una institució monàrquica "caduca, retrògrada, prescindible i irresponsable constitucionalment". Així mateix, reclama al futur Monarca "respecte a la democràcia i al dret del poble català a decidir el seu futur polític" i li exigeix que renunciï a ""qualsevol temptativa"" d'impedir la lliure expressió de la ciutadania a les urnes.

Segons ERC, la "pretesa segona transició espanyola" està condemnada al fracàs al "xocar amb el procés català cap a la independència". Els republicans han insistit que el poder no pot ser "dinàstic" i que s'ha de fonamentar "en el principi democràtic i en la voluntat popular", de manera que mostra la seva solidaritat amb els republicans espanyols i els demana que els corresponguin recolzant la consulta sobiranista.