NOVA ETAPA DE LA MONARQUIA

Artur Mas assistirà a la proclamació de Felip VI per "respecte institucional"

El president anuncia que tornarà del seu viatge als EUA abans del previst

Destaca que el procés sobiranista de Catalunya passa per les bones maneres

Mas anuncia que assistirà a la proclamació de Felip VI / ACN

1
Es llegeix en minuts

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha explicat aquest dissabte que assistirà a la proclamació de Felip VI com a nou Rei d'Espanya, i finalitzarà abans del previst el viatge que té programat pels Estats Units.

"En la línia del respecte institucional, tornaré abans del previst d'aquest viatge i aniré a Madrid i assistiré a aquest acte de coronació del nou Rei d'Espanya, amb qui nosaltres volem tenir una relació de respecte institucional", ha assenyalat Mas aquest dissabte en declaracions als mitjans durant una visita a Colera (Alt Empordà).

El viatge als EUA estava previst del 16 al 21 de juny, però el líder de CiU tornarà abans per anar a Madrid el 19 de juny, data en què està prevista la proclamació de Felip VI a les Corts.

Les bones maneres del procés sobiranista

Mas ha afirmat que l'Estat no tracta bé en cap sentit Catalunya, però ha subratllat que el procés sobiranista passa també les bones maneres i l'amabilitat.

Notícies relacionades

Ahir, fonts de la Generalitat van assenyalar que Mas intentaria assistir a l'acte de coronació del nou Rei d'Espanya després de l'abdicació de Joan Carles, encara que mantenia el viatge als EUA que tenia previst. Les fonts van explicar que si bé Mas no suspenia el viatge a Califòrnia i Carolina del Nord, intentaria "anar i tornar" per arribar a temps a l'acte de coronació de Felip VI, encara que seria "difícil". Mas té previst sortir cap als EUA el 16 de juny i, segons un primer calendari, la tornada d'aquest viatge havia de ser el 21 del mateix mes.

La proclamació del nou rei Felip VI davant les Corts Generals tindrà lloc "molt probablement" el 19 de juny, un dia després que Joan Carles sancioni la llei orgànica que recull la seva abdicació, segons han informat fonts oficials.

Temes:

Joan Carles I