INVESTIGACIÓ JUDICIAL

Jordi Cañas deixa el seu escó al ser imputat per presumpte frau fiscal

El TSJC investiga el diputat de Ciutadans per haver defraudat suposadament més de 400.000 euros a la Hisenda pública

"No vull donar exemple, però espero tenir un comportament exemplar", apunta el parlamentari, citat a declarar el 15 de maig

Jordi Cañas, en una roda de premsa al Parlament.

Jordi Cañas, en una roda de premsa al Parlament.

1
Es llegeix en minuts

El diputat de Ciutadans al Parlament Jordi Cañas ha renunciat al seu escó després de ser imputat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per presumpte frau fiscal. El parlamentari, que ha anunciat en una roda de premsa que deixarà l'escó dilluns que ve, és investigat per haver defraudat presumptament 429.203 euros a la Hisenda pública.

Cañas ja va dir, el gener passat, que si el TSJC l'acabava imputant deixaria el seu escó a la Cambra catalana. El tribunal, que el cita a declarar el pròxim 15 de maig a les 16.00 hores, l'investiga per les seves "relacions personals i professionals" amb un entramat societari que presumptament va cometre frau en la declaració de l'impost de societats de l'exercici del 2005.

Notícies relacionades

El diputat va rebre dijous una providència del TSJC en què el cita a declarar com a imputat, i ha decidit plegar per honrar, ha dit, els votants que el van recolzar i li van donar la seva confiança. Cañas vol, ha destacat, renunciar a la seva condició d'aforat per ser tractat com qualsevol ciutadà corrent: "No vull donar exemple, però espero tenir un comportament exemplar".

Avisa que tornarà

Encara que reconeix que la seva renúncia és irreversible a curt termini, ha confiat a demostrar en poc temps la seva innocència i tornar a ser un representant públic en les institucions. Als que es puguin alegrar de la seva dimissió els ha advertit: "Tornaré".